Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hossa zatápí Sherovi, míří na trh volných hráčů

22. 6. 2008

ObrazekDeník Pittsburgh Tribune-Review přinesl informaci, že generální manažer Penguins Ray Shero přerušil se slovenským sniperem veškerá jednání o nové smlouvě, neboť sám Hossa vedení klubu vzkázal, že by rád zjistil svou cenu na trhu volných hráčů.

 

 

 

Shero ani samotný Hossa se případné domluvě nebrání, Pittsburgh podle dostupných zdrojů předložil útočníkovi velmi lukrativní dlouholetý kontrakt. Spekuluje se o částce okolo 7 milionů dolarů. tedy podobné sumě, kterou hráč pobíral v uplynulé sezóně. "Marián mně řekl, abychom počkali do 1. července. Připustil, že bychom mohli být na prvním místě jeho zájmu, ale myslím si, že si počká na zmíněný datum a sám uvidí," uvedl Shero.

 

Tučňáci získali Hossa během přestupního termínu. Nutno říct, že obětovali hodně a případná jeho ztráta by byla těžkou újmou obchodní strategie. Do Atlanty putovali Colby Armstrong, Erik Christensen a talentovaný Angelo Esposito, jenž byl první volbou Penguins v loňském lovu talentů. "Balíček" zahrnoval i výběr v prvním kole draftu.

 

Hossa se i přes úvodní zdravotní problémy v Penguins adaptoval a patřil k nejvytěžovanějším hráčům klubu. Od svého přestupu v play off zaznamenal ve dvaceti zápasech šestadvacet bodů a patřil k hlavním lídrům týmu, který ztroskotal až ve finále Stanley Cupu. Shero věří, že se po 1. červenci s hráčem domluví. 

 

Zdroj: Pittsburgh Tribune-Review, foto: (AP Photo/Paul Sancya)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář