Jdi na obsah Jdi na menu
 


Frolíkův gól k výhře nevedl, Havlátův ano

15. 12. 2008

ObrazekNejslavnější zámořská soutěž měla volnější program. Odehrály se pouze tři zápasy a ve dvou se dokázali prosadit čeští hokejisté. Martin Havlát přispěl brankou k vítězství Chicaga nad Columbusem. Michael Frolík se v dresu floridských Panterů podílel na dvou brankách, jeho tým však na Vancouver nestačil.

 

 

Chicagu, Vancouveru i Anaheimu si podařilo zvítězit před domácími fanoušky, což je klíčem k dalším úspěchům. Hráči Canucks se například vrátili do své arény po sedmizápasové šňůře venku. Jejich poslední utkání doma nevyšlo podle představ, když těsně podlehli Calgary. Naproti tomu si Chicago dalším triumfem prodloužilo domácí vítěznou sérii na čtyři střetnutí. Ještě lepší bilanci vítězné řady mají před vlastními fanoušky Kačeři, kteří si připsali už pátý plněbodový zisk.

 

Columbus v Chicagu začal více než dobře. Už ve druhé minutě hry se prosadil Modin a vyprodaná aréna United center znervózněla. Velká nejistota panovala až do čtyřicáté minuty. Právě v tomto čase odčaroval Masonovo kouzlo neprůstřelnosti Sharp. Hosté si vytvářeli řadu šancí, ale Huet rovněž ukazoval, že je velmi dobrým gólmanem. Tajenku zápasu rozluštil v padesáté minutě Havlát, který zužitkoval dokonalou souhru s Keithem. Definitivní pojistku dal v závěru utkání do prázdné branky Seabrook.

 

Ještě lepší výchozí pozici si v zápase vytvořila Florida. Po sedmi minutách hry se trefili Boynton s Bouwmeesterem. Dalších devětatřicet minut však zcela patřilo domácímu celku. Snížení zajistil Hordichuk, po šesti minutách druhé třetiny vyrovnal Demitra, který si gólovou radost zopakoval i v polovině zápasu. Smrtící tříminutovku dokonali Wellwood a Kesler. Otřesení Panteři se už zmohli jen na snížení z hole Frolíka.

 

Chicago - Columbus 3:1 (0:1, 1:0, 2:0)
Branky:
40. Sharp, 50. Havlát, 60. Seabrook - 2. Modin. Střely na branku: 31:32. Diváci: 21 379.

 

Vancouver - Florida 5:3 (1:2, 4:0, 0:1)
Branky:
26. a 32. Demitra, 13. Hordichuk, 33. Wellwood, 34. Kesler - 5. Boynton (Frolík, Kreps), 7. Bouwmeester (Dvořák), 47. Frolík. Střely na branku: 30:21. Diváci: 18 630.

 

Anaheim - Minnesota 4:2 (2:1, 2:1, 0:0)
Branky:
2. Getzlaf, 7. Perry, 27. Morrison, 39. Ryan - 13. Bergeron, 23. Belanger. Střely na branku: 34:28. Diváci: 16 577.

 

Foto: AP Photo/Jimmy Jeong

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář