Jdi na obsah Jdi na menu
 


Přestupy NHL: Přestupová bomba vypukla, Jágr se stěhuje do Dallasu!

4. 7. 2012

jaromir-jagr_phi2_michael-miller.jpgKonec spekulacím. Jaromír Jágr už má o své blízké budoucnosti  jasno. Zkušený čtyřicetiletý forvard vyslyšel lukrativní nabídku od Dallasu a stěhuje se tak na území Texasu.  S tamními Stars podepsal roční kontrakt  na 4,55 miliónů dolarů. Informaci potvrdil klub na své oficiální www prezentaci.

 

O Jágra se dle vyjádření jeho agenta Petra Svobody zajímalo 21 klubů. S konkrétními nabídkami neuspěli mj. médii favorizovaný Montreal či Boston.

Zájem měla i Philadelphia, ale s postupným časem bylo zřejmé, že populární „osmašedesátka“ zamíří jinam.

Stejně jako před rokem, kdy se Jágr upsal Philadelphii, je i aktuální jeho volba poměrně překvapivá. Nejúspěšnějšího Evropana v historii kanadsko-americké NHL nicméně nabídka Dallasu evidentně přesvědčila. Významnou roli hrálo i to, že mu klub zaručuje dostatečný pobyt na ledě a účast v přesilovkách. Mužstvo disponuje zkušenými hráči (Ray Whitney, Loui Eriksson, Brendan Morrow, Derek Roy či Michael Ryder) , ale také perspektivním mládím, které zastupuje např. talentovaný Jamie Benn.

Dallas se poslední čtyři roky nepodíval do play off a tento nepříznivý fakt chce změnit. I proto vedení angažovalo do svých služeb zkušeného elitního centra Dereka Roye či stále produktivního čtyřicátníka Raye Whitneyho.

„Jaromír Jágr je bez debat jedním z nejlepších hráčů v historii soutěže. V uplynulé sezoně ukázal, že stále dokáže být produktivní a platný pro tým. Počítáme s ním pro naše elitní dva útoky a věříme, že bude hodně podporovat ofenzivu. Získání hráče Jaromírova kalibru nás opravdu nesmírně těší,“ uvedl v tiskovém prohlášení generální manažer Stars Joe Nieuwendyk.

stars.nhl.com, foto: Michael Miller

Převzato z partnerského projektu: fanpage Jaromíra Jágra - www.jaromir-jagr.cz

Jaromir-Jagr.cz - aktuality, videa, statistiky, zajímavosti - vše o Jaromíru Jágrovi a Philadelphii Flyers

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář