Jdi na obsah Jdi na menu
 


Přestupy NHL: Hudler mění dres, upsal se na čtyři roky Calgary

2. 7. 2012

hudler.jpgČeský útočník Jiří Hudler má nového zaměstnavatele. Stal se jím celek Calgary. Olomoucký rodák, kterému skončila smlouva s Detroitem, využil pozice volného hráče bez omezení a s vedením Flames se dohodl na čtyřletém kontraktu.

 

 

 

Jeden z nejtalentovanějších českých hráčů své generace si díky nové smlouvě přijde na 16 miliónů dolarů. Informaci uvedly oficiální stránky nhl.com.

Hudler tak poprvé ve své zámořské štaci změnil působiště. Dosud hájil jen dres Detroitu Red Wings, za který nastoupil ke 409 zápasům. Jeho statistická bilance čítá 87 branek a 127 asistencí. V uplynulé sezoně odehrál 81 klání a vstřelil 25 gólů a u stejného počtu asistoval.

V Calgary se potká s krajany Romanem Červenkou a Romanem Horákem.

Medailonek:

Jiří Hudler se narodil 4. ledna 1984 v Olomouci. Svou profesionální kariéru zahájil v sezoně 1999-2000, kdy si v dresu extraligového Vsetína připsal debut mezi seniory. V nadcházející sezoně se už představil ve 37 zápasech a dočkal se rovněž svého prvního gólu v nejvyšší domácí hokejové soutěži.

V ročníku 2001-02 se už stal jedním z hlavních ofenzivních tahounů Vsetína. Ve 46 odehraných zápasech zaznamenal úctyhodných 15 branek a 31 asistencí. Jeho talentu si všimli také v zámoří. Jako 58. v pořadí si ho na tradiční družbě pojistil tým Detroitu. Hudler se díky svým kvalitním výkonům zařadil mezi největší hvězdy domácí extraligy a bylo vysoce pravděpodobné, že ho brzy zlanaří cizina.

Tak se také stalo. Technicky velmi dobře vybaveného hráče, který byl už členem seniorského reprezentačního mužstva, si v průběhu sezóny 2002/2003 vyhlédla Kazaň.

Na nadcházející sezónu se už olomoucký odchovanec připravoval do zámoří. Nejprve však musel projít tradiční zkouškou na farmě v celku Grand Rapids Griffins. Příležitosti zahrát si ve slavné NHL se dočkal až během třetí sezóny. Sledujete hokej často? Domácí či zahraniční? Proč si samotné zápasy neokořenit trochou risku při sázení po internetu. Kdo vi, třeba se štěstěna usměje právě na vás.

Od soutěžního ročníku 2006-2007 už byl plnohodnotným členem sestavy Red Wings. Ve své první kompletní sezóně zaznamenal během 76 utkání 15 střeleckých zápisů a 10 přihrávek. V té následující si už polepšil 42 a posléze rovnou na 57 bodů.

Roku 2009 se však nedohodl s Detroitem na další spolupráci a po komplikovaném průběhu zamířil do KHL. V dresu Dynama Moskva se zaskvěl uznávaným průměrem jednoho bodu na zápas, což vedení Detroitu přesvědčilo natolik, aby českému útočníkovi dalo co mu bylo arbitráží stanoveno.

Spolupráce vydržela dva roky. Nyní se kapitola kariéry Jiřího Hudlera spojí s týmem Calgary Flames.

nhl.com, foto: Jaroslav Pazdera

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář