Jdi na obsah Jdi na menu
 


NHL: Philadelphia už dvakrát Pittsburgh porazila, uspěje i dnes?

15. 4. 2012

Trenér Flyers Pierre Laviolette může být zatím maximálně spokojený. Jeho svěřenci vyhráli oba duely na ledě Pittsburghu a v sérii tak mají nad soupeřem náskok dvou zápasů. Již dnes od 21 hodin našeho středoevropského času je na programu třetí konfrontace.

Letci ji už zahájí před zraky svých příznivců. V úvodních dvou zápasech viděli diváci takřka neuvěřitelných dvacet branek, což se jim rozhodně muselo líbit. Ofenziva zatím přečnívá nad defenzivou. Na bohatý brankový příděl zatím doplácí oba gólmani, což u nich nebývá zvykem.

Díky šestibodovému večeru ovládá tabulku produktivity hráčů v play off Claude Giroux. Zatímco v úvodním klání lídr ofenzivy Letců nebodoval, tak v tom následujícím si vše vynahradil. Vstřelený hattrick a a tři asistence vepsalo jméno Claudea Girouxe zlatým písmem do historie klubu. Žádný jiný hráč nedokázal zaznamenat šest bodů v jediném utkání play off. Být součástí historie vedle takových legend jako Bobby Clarke, Tim Kerr či Eric Lindros určitě potěší.

Večer ověnčený druhým vítězstvím v sérii byl významný i pro samotného Jaromíra Jágra. Legendě z Kladna se podařilo vsítit šestnáctý vítězný gól v play off, čímž Jaromír poskočil na průběžné osmé misto tabulky nejlepších střelců „vítězství“ historie.

Jaromír Jágr je hráčem, který může rozhodovat zápasy. Jiným způsobem řečeno, patří v této „disciplíně“ k těm nejlepším. Během svého dosavadního působení v základní části NHL dokázal vsítit úctyhodných 114 gólů! Lepší byl jen Phil Esposito, jenž dal ještě o čtyři trefy více. Není však rozhodně vyloučeno, že status toho nejlepšího bude patřit právě Jaromíru Jágrovi.

Zpět k dnešnímu klání. Pittsburgh se ocitl v nezávidihodné situaci. Dvě porážky z domácího prostředí výrazně zkomplikovali favorizovanému celku plány. Kouč Dan Bylsma určitě měl svým svěřencům co vytknout Tučňáci ani v jednom z utkání nedokázali zužitkovat vedení (3:0 a 3:1 – pozn. autora) po první třetině. V nadcházejících pasážích jakoby se hráči nedokázali vypořádat s hrou soupeře.

V dresu Tučňáků je vidět zejména Sidney Crosby. Hvězdný kapitán družiny Tučňáků, který převážnou část sezony ze zdravotních důvodů vynechal, zatím výrazně zastiňuje nejproduktivnějšího hráče po základní části ligy Jevgenije Malkina. Zatímco Crosby zaznamanel už čtyři body, tak Malkin má body jen dva.

Pittsburgh ví, že pokud chce ještě v sérii uspět, tak dnes musí bezpodmínečně zabrat. Jak si povedou trojnásobní vítězové Stanley Cupu (1991, 1992 a 2009) s týmem okolo Jaromíra Jágra se můžete přesvědčit prostřednictvím online přenosu nebo v živém vysílání dnes na Nova Sport od 21:00.

Rozpis zápasů 1. kola play off série Pittsburghu s Philadelphií

15. dubna 2012 – Philadelphia vs. Pittsburgh (21:00)
19. dubna 2012 – Philadelphia vs. Pittsburgh (1:30)

Převzato z partnerského projektu: fanpage Jaromíra Jágra - www.jaromir-jagr.cz

Jaromir-Jagr.cz - aktuality, videa, statistiky, zajímavosti - vše o Jaromíru Jágrovi a Philadelphii Flyers

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář