Jdi na obsah Jdi na menu
 


CHL import draft ovládl Rus Filatov

28. 6. 2008

ObrazekVe stínu pozornosti zůstává každoroční CHL draft juniorských nadějí. Letošní ročník ovládlo jméno Nikity Filatova, víceméně podle předpokladů. Ruský talentovaný forvard byl navíc nejvýše postaveným Evropanem v letošním draftu NHL a nyní je tedy potvrzen fakt, že tento hráč bude od příští sezóny bojovat  v dresu Sudbury Wolves, hrající OHL, o pozvánku do nejprestižnější hokejové ligy světa.

 

CHL draft je důležitým mezníkem, který může napomoct uspíšit angažmá do NHL každého mladého hokejisty. Právě prostřednictvím tohoto výběru si  kluby definitivně pojišťují hráče, kteří tak půjdou bojovat do kanadsko-amerických juniorských soutěží a tím se tak popř. zviditelnit před zámořskými pozorovateli či samotným klubem z NHL, jenž je již draftoval. Práva na Filatova vlastní Columbus Blue Jackets, jenž si ho vybral jako svou první volbu z celkové šesté pozice.

 

Nadvládu Rusů korunovali další jeho tři krajané. Druhou příčku obsadil obránce Dmitryj Kulikov, jenž bude hájit barvy týmu Drummondville Voltigeurs a potažmo si také může říct o zajímavou pozici na draftu NHL v příštím roce. Pomyslný bronzový stupeň patřil Maximu Truněvovi. Sedmnáctiletého forvarda si vybral tým Portland Winter Hawks. Dnes již bývalého útočníka Čerepovce tak čeká boj ve WHL, která mu může ukázat cestu do Montrealu, jenž na něj vlastní hráčská práva.

 

Čtvrtá příčka patřila Litevci Edgaru Rybakovovi, jenž okusí OHL v dresu klubu Erie Otters. I on patří do skupiny hráčů, které nemine příští draft NHL. Páté místo obsadil Vjačeslav Vojnov. Obránce Los Angeles Kings bude působit v týmu Moncton Wildcats.

 

Z českých hráčů nejlépe dopadl Andrej Nestrašil, jehož si z osmé pozice vybral Victoriaville Tigres. Druhým nejvýše postaveným Čechem byl dvanáctý Robin Soudek. Až patnáctá příčka patřila asi největší letošní naději. Odchovance přerovského hokeje, Tomáše Kundrátka si vybralo mužstvo Prince Albert Raiders.

 

Další Češi:

19. Tomáš Rachůnek     útočník   Sault S. Marie Vsetín
23. Jan Stránský útočník Gatineau Plzeň
24. Štěpán Novotný útočník Kelowna Indiana (USHL)
29. Jakub Svoboda útočník Saginaw Kometa Brno (přes Přerov)
32. Michal Hlinka útočník Chicoutimi Vítkovice
34. Robert Kousal útočník Oshawa Pardubice
41. Tomáš Petráček obránce Rimouski Kladno
45. Dominik Pacovský útočník Kootenay Sparta Praha
49. Richard Jarůšek útočník Saginaw Kometa Brno
54. Aleš Frieb útočník Kootenay Olomouc
55. Jan Látal obránce Plymouth Kladno
59. Lukáš Matějka útočník Kelowna Plzeń
 
Kompletní seznam CHL import draftu - ZDE

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

chybička

mt-svk,6. 7. 2008 18:38

Juniorské kluby na nich vlastnia práva v CHl, hráči tam vôbec nemusia ísť.