Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jágr poslal Eliáše na dovolenou

19. 4. 2008

ObrazekNewyorští Rangers i díky vydatné pomoci kapitána Jaromíra Jágra porazili i v pátém utkání New Jersey a těší se z postupu do druhého kola play off. Český forvard prokázal svou aktuální formu tříbodovým ziskem. Hašek sledoval výhru svého celku nad Nashvillem pouze z lavičky.

 

 

Ďáblové přitom do zápasu vstoupili lépe, když se v páté minutě trefil Gionta. Bohužel z vedení se dlouho neradovali, neboť už za osmnáct sekund vyrovnal Rozsíval. Hostům pomohlo posléze vyloučení Eliáše. Početní výhodu zužitkoval povedenou střelou Jágr. Náskok zvýšil Gomez, který využil černé práce Averyho v brankovišti.  Jezdci byli na koni a Drury ve 26. minutě zvýšil vedení už na 1:4.

 

New Jersey se pokoušelo vrátit do utkání, ale bylo to vzhledem k velké brankové ztrátě těžké. Naději oživil Salvador, který pokusem ze středního pásma s pomocí teče Dubinského zaskočil Lundqvista. Štěstí šlo k domácím naproti, dvojnásobnou přesilovku posléze využil Eliáš a rázem to bylo pouze o gól - 3:4. Vyrovnání bylo ve vzduchu cítit, obrovskou příležitost nevyužil Madden, jenž dostal šanci trestného střílení. Domácím nezbývalo nic jiného než se v závěru pokusit o poslední možný taktický manévr v podobě power-play. Definitivní trimuf Rangers dokonal střelou do prázdné branky Dubinski.

 

Detroit s Nashvillem načal novou odvetnou kapitolu. Po nepovedených zápasech na ledě soupeře přišel vítěz Západní konference o náskok v sérii. Neúspěch odnesl původně avizovaný gólman číslo jedna Hašek, který tentokrát již sledoval zápas pouze ze střídačky. Jeho kolega Osgood si vedl více než dobře. Připsal si dvacet úspěšných zákroků a navíc byl blízko i čistému kontu. O neprůstřelnost jej však připravil v poslední minutě Bonk. Právě branka člena zlatého týmu z Vídně roku 1996 zajistila vyrovnání skóre a potažmo také prodloužení. Vítěznou trefu zápasu si připsal Filppula. Nutno však dodat, že nashvillský brankář Ellis opět čaroval, dvaapadesát úspěšných zákroků je vynikající bilancí.

 

Anaheimu se povedlo odvrátit hrozbu vyřazení. Obhájci Stanley Cupu na domácím ledě porazili přesvědčivě Dallas a snížili stav série na 2:3. Po první vyrovnané třetině přišel zlom během další části hry. Na vedoucí gól Getzlafa navázal Selänne, hostům se sice povedlo snížit Ribeirem, ale O'Donnell s Marchantem definitivně zlomili odpor soupeře.

 

Východní konference - 5. zápas:
New Jersey - New York Rangers 3:5 (1:3, 2:1, 0:1)
Branky:
5. Gionta, 30. Salvador, 34. Eliáš - 5. Rozsíval (Jágr), 7. Jágr (Straka), 19. Gomez, 26. Drury, 60. Dubinsky (Straka, Jágr). Střely na branku: 26:23. Diváci: 17 625. Konečný stav série: 1:4.

Západní konference - 5. zápasy:
Detroit - Nashville 2:1 v prodl. (1:0, 0:0, 0:1 - 1:0)
Branky:
5. Filppula, 62. Franzén - 60. Bonk. Střely na branku: 54:21. Diváci: 20 066. Stav série: 3:2.

Anaheim - Dallas 5:2 (1:1, 1:0, 3:1)
Branky:
9. Perry, 32. Getzlaf, 41. Selänne, 53. O'Donnell, 59. Marchant - 19. Norström, 45. Ribeiro. Střely na branku: 32:42. Diváci: 17 199. Stav série: 2:3.

 

 

 

Foto: Bruce Bennett/Getty Images, zdroj: nhl.com

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář