Jdi na obsah Jdi na menu
 


Anaheim Stanley Cup neobhájí, končí i Nashville

21. 4. 2008

ObrazekNedělní série zápasů určila další dva postupující týmy. Svou misi zvládl Detroit a Dallas. Naopak sezóna skončila pro Nashville a rovněž také pro Anaheim, který slavnou trofej obhajoval. Ani šestý duel mezi Calgary a San Jose postupujícího neurčil, a tak musí rozhodnout až sedmé měření sil.

 

 

Z českých hráčů se do statistik utkání zapsal pouze Hudler, nicméně o to mohl být šťastnější, neboť jeho tým slavil výhru a potažmo rovnou postup. Do samotného utkání nastoupil v postu gólmanské jedničky zcela očekávaně Chris Osgood a ukázal, že je spolehlivým hráčem. Za svá nepustil ani jednu z dvaceti střel.

 

Pro Nashville to byl zápas pravdy, jedině vítězství je ještě mohlo udržet ve hře. Od čtvrtého utkání se však museli obejít bez služeb kapitána Arnotta, jenž po nešťastném střetu se spoluhráčem utrpěl otřes mozku a již do série zasáhnout nemohl. Jakoby se na domácí přilepila smůla. Ve čtyřiatřicáté minutě se z poloviny hřiště šťastně trefil Lidström a poslal tak Red Wings do vedení. Nutno však říct, že gólman Predátorů Ellis puk značně podcenil. Pojistku vedení přidal Hudler, který zužitkoval Helmův pas. Zkázu Nashvillu dokonal v poslední minutě střelou do prázdné branky Rafalski. Detroit se tedy těší z postupu do dalších bojů.

 

Vyrovnání série nepřipustil Dallas, který na vlastním ledě nedal Anaheimu šanci a rovněž se raduje z účasti v semifinále konference. Na čtyřgólové výhře měl bodově největší podíl Modano, jenž zaznamenal branku a asistenci. Osmnácti úspěšnými zákroky se prezentoval gólman vítězů Turco. Domácím vyšly vždy brankové dvouminutovky. Slepené zásahy Robidase s Barnesem a posléze Erikssona s Modanem byly pro soupeře smrtelné. Šestizápasové drama končí, Anaheim se právě probouzí ze snu obhajoby poháru, který byl pouze toužebným.

 

Sérii natáhlo Calgary, které dokázalo v šesté vzájemném zápase proti San Jose zvítězit. Hubená výhra oddálila konec sezóny, nicméně rozhodující duel se bude hrát právě na ledě Sharks, což bude pro Flames velmi náročné. Třetí výhru z nočního měření sil zařídili pro Calgary Nolan a Langkow, bezchybný výkon podal v bráně vítězů Kiprusoff, jenž zneškodnil všech jednadvacet střeleckých pokusů.

 

Nashville - Detroit 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)
Branky:
34. Lidström, 44. Hudler, 60. Rafalski. Střely na branku: 20:43. Diváci: 17.113. Konečný stav série: 2:4.

 

Calgary - San Jose 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)
Branky:
12. Nolan, 40. Langkow. Střely na branku: 25:21. Diváci: 19.289. Stav série: 3:3.

 

Dallas - Anaheim 4:1 (0:0, 0:1, 4:0)
Branky:
42. Robidas, 43. Barnes, 58. Eriksson, 60. Modano - 23. Perry. Střely na branku: 26:18. Diváci: 18.532. Konečný stav série: 4:2.

 

Zdroj: nhl.com, foto: Ronald Martinez/Getty Images

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář