Jdi na obsah Jdi na menu
 


Češi zdolali Slovensko a mají jistotu čtvrtfinále

16. 6. 2009

Čeští hokejbaloví reprezentanti dnes před rekordní návštěvou na domácím světovém šampionátu zdolali soupeře ze Slovenska a jsou jistým účastníkem vyřazovacích bojů.

 

Na mistrovství světa v hokejbalu se o další kousek posunula rekordní čísla návštěvnosti. Na zápas dvou týmů světové špičky, tedy domácího Česka a hostujícího Slovenska, se přišlo podívat 4.816 diváků - tolik lidí nikdy hokejbalový zápas na vlastní oči nevidělo. Když k tomu přidáme ještě ty, kteří sledovali přímý přenos České televize, vyjde nám opravdu hodně zajímavé číslo.

Ti fandové, kteří vážili cestu do Plzně, určitě nelitovali. Góly sice nepadaly, ale protože oběma týmům šlo o hodně, bylo se na co dívat. Zápas se nesl v hodně tvrdém duchu, nebyla nouze o ostré souboje na hranici pravidel a často i za ní. Jenže ani v přesilovkách se nedokázal nikdo prosadit. Blíž k úvodní trefě byli Slováci, přestože byli po většinu času pod mírným tlakem soupeře. Ve 13. minutě byl ve velké šanci Tóth, který trefil tyčku za Šulanovými zády, ve 20. minutě vychytal Šulan výborně Hrivnáka.

Česko mělo také šance a ve 33. minutě se ujalo zaslouženého vedení. Bacovský přiťukl Novákovi a ten z dálky prostřelil Petríka. Slovensko, které potřebovalo k jistotě přímého postupu do čtvrtfinále vyhrát, vsadilo pak všechno na jednu kartu. Jenže to byla sázka spíš ze zoufalství, český výběr si cestu do další fáze turnaje nenechal zkomplikovat. Trčka a Oliverius minuli prázdnou branku, ve 43. minutě se Bacovský po Kejřově přihrávce už trefil a pojistil českou radost.

Česko - Slovensko 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)

Branky: 33. Novák (Bacovský, Střeska), 43. Bacovský (Kejř). Rozhodčí Greewall (Indie), Minz (Kan.). Vyloučení: 6:6, bez využití. Střely na branku: 35:16. Diváci: 4.816. Nejlepší hráči: Šulan - Petrík.

Česko: Šulan - Pospíšil, Střeska, Rejthar, Kadaně, Hodovník, Výborný, Příhoda, Růžička - Trčka, Sýkora, Tyburec, Topolánek, Novák, Bacovský, Kubeš, Kypet, Švancar, Kejř, Lendl, Oliverius. Trenér Leoš Rak.

Slovensko: Petrík - Giba, Minarík, Kapánek, Filip, Danko, Haring, Blahút, Varga - Kanich, Škvaridlo, Rímský, Hrivnák, Pobeha, Dubec, Lajciak, Tóth, Románek, Polák, Ladiver, Svitana. Trenér Roman Török.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář