Jdi na obsah Jdi na menu
 


Poslední test s vítězným výsledkem

29. 4. 2008

ObrazekČeská reprezentace odehrála s Francií v Trois Rivieres závěrečný přípravný zápas před blížícím se světovým šampionátem. Outsidera zdolala po nepříliš výrazném výkonu 5:3. Gólově se dařilo obránci Kubovi, jenž se dvakrát zapsal do listiny střelců. Brankou a dvěma finálními přihrávkami se prezentoval Vrbata.

 

 

Trenér Hadamczik šetřil předpokládané lídry ofenzivy Eliáše s Kotalíkem a k dipozici ještě nebyli ani Erat se Židlickým. Francouzi ze svého slavnějšího soupeře vůbec respekt neměli a bojovali o každý centimetr ledu. Už v šesté minutě se navíc překvapivě ujali vedení, když Coqueux svým nahozením využil zakrytého výhledu brankáře Hniličky a otevřel tak skóre - 0:1. Češi zvýšili obrátky motoru a díky premiérové trefě Fleischmanna ve čtrnácté minutě vyrovnali. Za další tři minuty dokonal obrat Vrbata.

 

Ve druhé třetině padaly další tři branky, všechny však až v závěrečné čtyřminutovce. Na Kubův gól dokázal soupeř reagovat Lussierem, ale na druhý zásah obránce  Tampy Bay již odpověď nepřišla. Závěrečná dvacetiminutovka přinesla rozhodnutí. Ve 48. minutě sice snížil na rozdíl jediného gólu Treille, ale Novotného pojistka do prázdné branky definitivně určila vítěze vzájemného klání.

 

Francouzi několikrát nebezpečně provětrali naši obranu a brankář Hnilička, jenž chytal jubilejní stý zápas, si rozhodně na nedostatek práce stěžovat nemohl. „Docela jsem si zachytal. Ale vyhrálo se a nikdo se nezranil,“ uvedl po zápase gólman.

 

Český výběr vstoupí do programu MS v pátek 2. května, kdy se střetne s Dánskem. Úvodní utkání skupiny D i celého šampionátu začne v 19 hodin (SELČ) v Québeku.

 

Česká republika - Francie 5:3 (2:1, 2:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 14. Fleischmann (Vrbata, T. Kaberle), 17. Vrbata (Hanzal, Čáslava), 36. Kuba (Rolinek), 40. Kuba (Vrbata, T. Kaberle), 60. Novotný - 6. Coqueux (Besch), 37. Lussier (Bordeleau), 48. Y. Treille (Meunier). Rozhodčí: Fortin - Bechard, Joanisse (všichni Kan.). Vyloučení: 5:7. Využití: 3:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 2000.

 

Česká republika: Hnilička - Z. Michálek, T. Kaberle, Kuba, Hejda, Sičák, Čáslava, Šmíd - Čermák, Novotný, Klepiš - Vrbata, Hanzal, Fleischmann - Irgl, Krejčí, Rolinek - Kumstát, Skuhravý, Kohn. Trenéři: Alois Hadamczik a Josef Paleček.

 

Francie: Huet (21. Lhenry) - Bachet, Amar, Besch, Lacroix, Quessandier, Bonnard - Bordeleau, Meunier, Y. Treille - Coqueux, Lussier, Gras - Hecquefeuille, Bellemare, Desrosiers - Tardif, S. Treille, Zwikel. Trenéři: Dave Henderson a Pierre Pousse.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář