Jdi na obsah Jdi na menu
 


Německá zeď českého lva nepustila

3. 5. 2007

Německý tank se rozjížděl pomalu, ale výborně propracovanou defenzivou český celek nepouštěl do nebezpečných kombinací. Jejich první pokus o zteč české branky skončil nedovoleným zákrokem Čáslavy. Pozornost Čechmánka vyzkoušel dobře mířenou střelou polokrajan Ančička. Náš gólman i přes ztížený výhled úspěšně pokus zneškodnil. Němce přesilovka evidentně nabudila, často se hra pohybovala v naší obranné třetině a Čechmánek musel být neustále ve střehu. Gogulla  ve slibné pozici naštěstí neuspěl. První náš náznak šance přišel v deváté minutě, kdy se Plekanec snažil přihrávkou najít najíždějícího Michálka, bohužel trefil jen jednoho z německých hráčů. Oficiálně Kotschnewa vyzkoušel až Čajánek. Za několik málo vteřin zlínský rodák našel před brankou Balaštíka, ale ten zakončil nepřesně. Ve dvanácté minutě putoval na trestnou lavici Ullmann. Během přesilovky se dvěma slibnými akcemi blýsknul Marek, ale ani dorážející Olesz puk do sítě nedostal. Druhá naše přesilovka byla velmi slabá, náš celek ani soupeřova gólmana pořádně neprověřil. Několikrát byl náš pokus o střelu zblokován a tím naše výhoda prakticky skončila. V poslední dvouminutovce třetiny byl vyloučen Marek a Němci za šestatřicet vteřin udeřili. Polopřihrávku usměrnil za záda překvapeného Čechmánka Hackert, 0:1! Rozhodčí si celou situací nebyl jist, tak jel konzultovat moment s videorozhodčím, ale bylo jasné, že branka platit bude. Tak se taky stalo. První dějství vyznělo jasně pro německý celek. 

Němci byli evidentně na koni, Kreutzer se proplétl kolem branky a bekhendem se snažil puk zasunout do sítě, náš brankář byl pozorný. Po opět velmi bídně zahrané přesilovce málem padl další gól. Rozhodčí se jel poradit k videu, neboť po Gogullově důrazném šťouchání se puk ztratil z dohledu. Záznam z kamer ukázal, že černý předmět za brankovou čárou neskončil. Po faulu Olesze se v jednatřicáté minutě naskytla výhoda přesilové hry pro soupeře. Tlak černožlutých vyústil v tyčku, kterou nastřelil Wolf. Pokus o zakončení během přečíslení Němců zastavil obětavý Barinka. Další dvě naše přesilovky vyšly naprázdno, našim se nedařilo skoro nic.

Poslední část hry žádnou výraznější změnu nepřinesla, naši se stále zastavovali o precizní aktivní obranu západního souseda. Veškeré naše snažení uťal necelé dvě minuty před koncem Wolf, který využil naši nepřesnost v rozehrávce, 0:2! Trenér Uwe Krupp si vzal vzhledem k vyloučení svého hráče timeout  a připravoval svěřence a poslední okamžiky. Naši dostali poslední možnost jak se prosadit, Čechmánek zůstal na střídačce a do pole šlo šest našich hráčů. I čtveřice německých bojovníků se dokázala ubránit a senzace byla na světě. Německo tak navázalo na svůj triumf z roku 1996, kdy nám nadělilo krutý debakl 7:1 během Světového poháru.



Česká republika - Německo 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)



Branky a nahrávky: 20. Hackert (Wolf, Bakos), 59. Wolf (Felski, Tripp). Rozhodčí: Vinneborg (Švéd.) - Jakobsen (Dán.), Kiča (Ukr.). Vyloučení: 6:7. Využití: 0:1. Diváci: 2600

Česká republika: Čechmánek - Židlický, Čáslava, Z. Michálek, Barinka, Hamr, Šmíd, Klesla - P. Sýkora, Výborný, J. Hlinka - Irgl, Plekanec, Olesz - Bednář, Marek, Tenkrát - Balaštík (41. Hubáček), Novotný, Čajánek. Trenéři: Alois Hadamczik, Josef Paleček a František Musil.

Německo: Kotschnew - Bakos, Sulzer, Ančička, Petermann, Draxinger, Dietrich, Osterloh, Hördler - Tripp, Barta, Felski - Wolf, Hackert, Gogulla - Kreutzer, Ullmann, Busch - Rankel, Fical, Polaczek. Trenér: Uwe Krupp, Klaus Merk a Ernst Höfner.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář