Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zápas roku je tady! Češi jdou na Kanadu i s Plekancem

16. 5. 2015

PREVIEW: Naší hokejovou reprezentaci čeká na MS 2015 nejtěžší zkouška. Porazit naprosto suverénní Kanadu může být nadlidský úkol, ale kdo ví. O motivaci mají Češi postaráno. Ve hře je totiž skalp výsledkově nejlepšího a hráčsky nejsilnějšího týmu na turnaji. Na vítěze čeká odměna v podobě klíče od finálové brány šampionátu. Do bitvy, která startuje už od 15:15, vyrukují i s Tomášem Plekancem.

 

Se zařazením forvarda Montrealu Canadiens zákonitě nastanou v sestavě změny. Plekanec se zařadí do druhé formace po bok Jaromíra Jágra a Romana Červenky. Jiří Novotný se naopak přesouvá do čtvrté formace k Petru Koukalovi s Martinem Zaťovičem. Dominiku Simonovi připadne role třináctého útočníka. Mimo sestavu se tak ocitl Tomáš Hertl a Radek Smoleňák.

 

Obranné dvojice nastoupí ve složení Jordán - Hejda, Nakládal - Kolář a Krejčí s Čáslavou. Němec, který předchozí utkání s Finskem nedohrál bude připraven jako sedmý bek. Branku bude dál střežit Ondřej Pavelec.

 

Duel, jež bude sledovat celý hokejový národ, začíná už dnes od 15:15 v pražské O2 Aréně. Držte palce! Konfrontaci můžete sledovat online ZDE, stejně tak jako online průběh druhého semifinále MS 2015, a to mezi Ruskem a USA, jež začíná od 19:15.

 

Předpokládaná sestava České republiky: Pavelec - Hejda, Jordán, Nakládal, Kolář, Krejčík, Čáslava, Němec - Voráček, Sobotka, Klepiš - Jágr, Plekanec, Červenka - Erat, Jan Kovář, Vondrka - Koukal, Novotný, Zaťovič - Simon.

 

Předpokládaná sestava Kanady: Smith - Burns, Hamhuis, Barrie, Muzzin, Savard, Ekblad, Wiercioch - Seguin, Giroux, O’Reilly - Eberle, Crosby, Hall - Spezza, Duchene, MacKinnon - Toffoli, Couturier, Eakin - Ennis.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Žijeme hokejem

Hana,16. 5. 2015 13:24

Bude to moc těžké, ale ať to dopadne jakkoliv, bude to krásné a budou to nervy. Fandí celá republika!

doufam ze cesi vyhrajou a daji svuj rekord

kosak,16. 5. 2015 11:53