Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zápas pravdy je tu! Češi jdou na Finy s Jágrem i Klepišem

14. 5. 2015

PREVIEW - Na výsledky ze základních skupin MS 2015 můžete v klidu zapomenout. Až totiž dnes začíná ten pravý šampionát, který rozhodne o úspěšném či neúspěšném tažení národních celků. Všechna čtyři čtvrtfinálová klání se hrají dnes. Den D nastává hlavně pro český celek, jež od 20:15 hraje s Finskem.

 

Do samotného klání proti severskému soupeři nejde družina trenéra Vladimíra Růžičky jako favorit. Finové se totiž v ostravské skupině vyhnuli jakémukoliv zápasovému kolapsu a skončili na druhém místě ve skupině pouhý bod za vítěznými Spojenými státy americkými. Klíčem k úspěšnému tažení byly stabilní výsledky, které podpořil bezchybnou výkonností držitel nového rekordu v neprůstřelnosti brankář Pekka Rinne. Za zmínku stojí i jejich poměrně slušná efektivita využití přesilových her (24% - 3. nejlepší na šampionátu), ale co hlavně, tak zatím naprosto zcela bezchybná hra v oslabení. Finové totiž ještě neinkasovali žádný gól!

 

Růžičkovu družina čeká ostrý a velmi těžký test. Jisté je jedno, pakliže chce pomýšlet na postup, tak musí ukázat o stoprocent lepší výkon než tomu bylo v předešlých kláních. Prosadit se proti tak kompaktní defenzivě v čele s takřka neprůstřelným Rinnem v brance bude složitá, ale ne neřešitelná záležitost. Jak nabádají všichni trenéři, tak základem úspěchu bude zamezit finskému strážci svatyně v rozhledu, čímž vzroste šance jak dát gól. Podpora bude nutná i z obranných řad, které stále zůstávají naší velkou slabinou.

 

Stejně jako v předchozích utkáních, tak i nyní nastanou v sestavě českého týmu změny. Do hry se po pětizápasové absenci vrací uzdravený forvard Jakub Klepiš a velmi pozitivní zprávou je to, že hrát bude i Jaromír Jágr, který z předchozího utkání se Švýcarskem odstoupil z důvodu zranění. Dle posledních zpráv od lékařů šlo o bolest v oblasti přitahovače kyčelního kloubu a bylo nutné problém další zátěží nezhoršit. Legendární osmašedesátka už včera trénovala, takže vše nasvědčuje k tomu, že je fit a bude bojovat s týmem o vysněný postup do bojů o medaile.

 

Návrat Klepiše do hry připravil o pozici Smoleňáka. Žolík Vondrka bude hrát od začátku a naopak Tomáš Hertl bude útočníkem číslo třináct, který v případě potřeby naskočí do akce v průběhu střetnutí.

 

Předpokládaná sestava ČR: Pavelec - Jordán, Hejda, Nakládal, Kolář, Němec, Čáslava, Krejčík - Voráček, Sobotka, Klepiš - Jágr, Novotný, Červenka - Erat, Jan Kovář, Vondrka - Simon, Koukal, Zaťovič - Hertl.

 

Předpokládaná sestava Finska: Rinne – Lepistö, Hietanen, Lindell, Salmela, Jaakola, Louhivaara, Jokipakka, Mäntylä – Ruutu, Kontiola, Hartikainen – Barkov, Jokinen, Donskoi – Hytönen, Immonen, Komarov – Pesonen, Kemppainen, Aaltonen.

 

Přímý přenos utkání Česká republika - Finsko můžete sledovat online ZDE, stejně tak jako online výsledky z dalších zápasů MS 2015.

 

Další utkání čtvrtfinále:

USA - Švýcarsko (hraje se od 15:15)
Kanada - Bělorusko (od 16:15)
Švédsko - Rusko (od 19:15)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář