Jdi na obsah Jdi na menu
 


Češi udolali Švýcary na nájezdy, ve čtvrtfinále je čeká Finsko

13. 5. 2015

V posledním utkání jak českým, tak ani švýcarským hokejistům o nic nešlo, neboť oba soupeři měli již účast mezi osmičkou postupujících jistou. Kvalita duelu tomu také odpovídala. Češi od 17. minuty prohrávali, vyrovnal v poslední desetiminutovce Zaťovič a rozhodující trefu obstaral až v nájezdech Vondrka.

 

Výkon našich reprezentantů nebyl od prvních minut zrovna ideální. Chyběla přesnost a moment překvapení. Přesilové hry byly jakoby hledáním ztraceného klíče. Navíc přišla citelná ztráta v podobě odstoupení Jaromíra Jágra ze hry. Spekuluje se o zranění třísla.

 

Růžičkovi svěřenci nezvládli závěr první dvacetiminutovky, kdy možná až zbytečnými vyloučeními dali Švýcarům slušnou možnost k převaze a trest přišel. Trefil se Čechošvýcar Kevin Fiala. Pozorným divákům přímého přenosu neunikla přítomnost legendárního Dominika Haška na tribuně, kde byl také další bývalý reprezentant Pavel Patera a třetí brankář týmu Jakub Kovář.

 

Až v 51. minutě přišlo kýžené vyrovnání. Kovářovo vysunutí využil Zaťovič svižnou střelou do horního růžku Berrovy branky. Duel nakonec dospěl až do nájezdů. Z našich byli úspěšní Voráček a Vondrka, na druhé straně jediný hráč, a tak bonusový bod putoval Čechům.

 

V souběžně hraném klání v Ostravě se rozhodlo o našem čtvrtfinálovém soupeři. Stali se jím nakonec po stejně dramatickém střetnutí Finové, jež udolali Rusy 3:2 na nájezdy.

 

Utkání s Finskem je na programu ve čtvrtek od 20:15. Přímý přenos můžete sledovat online ZDE, stejně tak jako online výsledky z dalších zápasů MS 2015.

 

Česká republika - Švýcarsko 2:1 po s.n. (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky:
51. Zaťovič (Jan Kovář, Kolář), rozhodující nájezd Vondrka - 17. Fiala (Brunner, Streit). Rozhodčí: Kubuš (ČR), Olenin (Rus.) - Pihlblad (Fin.), McIntyre (USA). Vyloučení: 6:7. Využití: 0:1. Diváci: 17 383 (vyprodáno).

 

Česká republika: Pavelec - Jordán, Hejda, Nakládal, Kolář, Němec, Čáslava, Krejčík - Voráček, Sobotka, Erat - Jágr (10. Smoleňák), Novotný, Červenka - Hertl, Jan Kovář, Vondrka - Simon, Koukal, Zaťovič.

 

Švýcarsko: Berra - Blum, Josi, Geering, Streit, Helbling, Grossmann, Loeffel - Bodenmann, Ambühl, Bieber - Walker, Almond, Suri - Fiala, Trachsler, Schäppi - Hollenstein, Romy, Brunner - Wieser.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář