Jdi na obsah Jdi na menu
 


Národní tým pod lupou

2. 5. 2013

Po vyřčení nominace se zákonitě objevují různé dohady o správnosti vyvolených a o hráčích, jenž se v konečné nominaci neobjevili. Hlavní slovo má však hlavní trenér, který musí být o svých rozhodnutích přesvědčený. Udělal jsem malou analýzu naší soupisky a prognózu jak by se nám mohlo dařit.

Brankáři: Ondřej Pavelec, Alexander Salák a Pavel Francouz.

"O kvalitách Pavelce nelze pochybovat. Nějaký záhadný zdravotní problém mu sice zkomplikoval tradiční přípravu a oddálil comeback do branky, ale myslím si, že v osobě Saláka máme další oporu. Věřím, že gólmanský post bude opět naším základním stavebním kamenem úspěchu".

Hodnocení kvality na postu: 8/10

Obránci: Ladislav Šmíd, Zbyněk Michálek, Jan Hejda, Petr Čáslava, Jakub Nakládal, Zdeněk Kutlák, Jakub Krejčík a Marek Trončinský.

"Abych byl upřímný, tak marně hledám typického beka na přesilovku. Bohužel nejspíš nebylo kde brát. Židlický předem avizoval, že nepřijede a Tomáš Kaberle rovněž k dispozici nebyl. Nic lepšího asi vybrat nešlo. Z hlediska defenzivy bychom snad nějaké výraznější problémy mít neměli. Mnoha bitvami ostřílení borci jako Čáslava, Hejda či Michálek budou určitě výraznými oporami".

Hodnocení kvality na postu: 7/10

Útočníci: Jakub Voráček, Jiří Hudler, Jiří Tlustý, Tomáš Fleischmann, Martin Hanzal, Radim Vrbata, Zbyněk Irgl, Jiří Novotný, Petr Hubáček, Tomáš Hertl, Petr Vrána, Petr Tenkrát, Jan Kovář a Petr Koukal.

"Velmi dobrý výběr. Spojení V+V (Voráček, Vrbata) by mohlo být zajímavé. Hanzal ideální hráč pro černou práci v brankovišti, bojovník Hubáček. Jsem hlavně zvědavý na výkony Vrány a Tenkráta. Věřím, že Hertl všechny příjemně překvapí. Určitě se bude chtít světu ukázat, bude muset potvrdit to, že omluvenka od manažera Lenera nebyla planou záležitostí. Je pravdou, že mi tam chybí nějaký typický lídr typu Straky, Rolinka či Eliáše. Vůbec nevím, co očekávat od Novotného. Četl jsem na něj samé pochvaly, tak třeba bude jedním z dalších faktorů k úspěchu."

Hodnocení kvality na postu: 8/10

 

Tip: medaile

"Věřím, že současné mužstvo má na medaili, minimálně tedy bronzovou. Kádr je poskládaný dobře. Pokud budeme hrát trpělivě a budeme mít také trošku toho potřebného štěstí, tak některý z cenných kovů by nemusel být nereálný. Budu držet palce."

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář