Jdi na obsah Jdi na menu
 


MS 2012: Smůlou polapení Češi bitvu se Slovenskem prohráli, čeká je jen zápas o bronz

19. 5. 2012

Český komplex? Ani omylem. Slovenský národní tým zvládl konfrontaci s tím českým na výbornou. Družina bojovníků pod vedením českého velitele Vladimíra Vůjtka st. pokořila Hadamczikovu partu 3:1 a zítra si zahraje s Ruskem o titul mistrů světa.

Kde hledat příčiny slovenského úspěchu? Celková taktická připravenost, výborný forčeking, střelec Miroslav Šatan a skvělý gólman Ján Laco.

Ztráta Erata, dvakrát nastřelená konstrukce branky

Úvodní třetina našim hráčům příliš nevyšla. Jako první zahrozil Bližňák, který dorážel pokus Vydareného. Kovář sice s problémy, ale puk dokázal lapit. Pod první výraznější šanci se podepsal Frolík, jenž svým pokusem nastřelil horní břevno. Bohužel velkým negativem první třetiny bylo zranění Erata, který odnesl střet s Liborem Hudáčkem otřesem mozku. Pro oporu naší ofenzivy utkání skončilo. Smůla se našim hráčům dál lepila na paty. I pokus Blaťáka orazítkoval jen tyč Lacovy branky. Slováci navíc v 16. minutě udeřili. Sekera vybídl ke střele Šatana a ten z úhlu překvapil Kováře - 0:1.

Frolík vykřesal naději...

V počtu zraněných se skóre srovnalo. Ve druhé třetině Průcha při nárazu popostrčil na hrazení Starostu, čímž zvýraznil samotný střet. Slovenský obránce se stejně jako v první dvacetiminutovce Erat velmi těžko sbíral z ledu a prakticky zápas pro něj rovněž skončil. Trochu pomyslného denního světla vnesl do hry naší reprezentace Frolík, jenž ukončil své střelecké trápení svižnou střelou hned po Plekancově vyhraném buly - 1:1! Bohužel to byl první a poslední radostný moment našich barev.

Hudáčkův závěrečný direkt sfoukl českou naději

Slováci ve třetí třetině náš odpor prolomili. Paradoxně jim k tomu pomohla naše přesilovka. Plekancovu přihrávku vystihl Handzuš, který posunul puk přímo na rozjetého Šatana. Zkušený forvard tváří v tvář Kovářovi uspěl a Slováci šli znovu do vedení - 1:2. Posléze se zaskvěl Laco, který si poradil s pokusem Hemského i Frolíka. V 45. minutě po chybné rozehrávce Blaťáka se černého předmětu zmocnil Hudáček, který si počkal až Kovář půjde dolů a pohodlně zamířil do sítě - 1:3.

Za dvě minuty později se kouč Hadamczik rozhodl dát mužstvu nový impulz a poslal místo třikrát pokořeného Kováře do branky Štěpánka. Gólman Petrohradu už příliš práce neměl. Zapotil se však v 57. minutě, kdy po Tatárově pokusu puk o kousek minul odkrytou část branky. Český trenér se necelé dvě minuty před koncem pokusil o power play, ale ani se šesti muži v poli se jeho svěřenci prosadit nedokázali. Slováci se ubránili několika pokusům a po zásluze mohli slavit postup do finále.

Loď, které velí český kouč Vůjtek, zamířila do finálové zátoky. Tam se už zítra od 19:30 utká o zlatý kov s dosud neporaženým Ruskem. I Čechy čeká poslední výzva a tou je souboj o bronzovou medaili, o kterou se utkají od 15:00 s domácím Finskem.

Semifinále MS 2012 - výsledek:

Česká republika - Slovensko 1:3 (0:1, 1:0, 0:2)
Branky: 31. Frolík (Plekanec) - 16. Šatan (Sekera, Baranka), 41. Šatan (Handzuš), 45. L. Hudáček (Surový). Rozhodčí: Brüggemann (Něm.), Levonen (Fin.) - Wilmot (Kan.), Schulz (Něm.). Vyloučení: 0:3. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 12 355.

Česká republika: Kovář (47. Štěpánek) - Blaťák, Nakládal, Němec, Čáslava, Mojžíš, Krajíček, Krejčík - Michálek, Plekanec, Erat - Tenkrát, Krejčí, Frolík - Koukal, Nedvěd, Hemský - Průcha, Novotný, Petružálek - Vondrka.

Slovensko: Laco - Baranka, Sekera, Sersen, Chára, Starosta, Vydarený - Handzuš, Kopecký, Radivojevič - Šatan, Hudáček, Surový - Mikúš, Tatár, Miklík - Bližňák, Bartovič, Hovorka - Haščák.

Uvolněno i pro HokejPortal.cz
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář