Jdi na obsah Jdi na menu
 


MS 2012: Češi si poradili s Itálií 6:0, dvěma góly se zaskvěl Čáslava

11. 5. 2012

S Martinem Eratem a čerstvě dopsaným Jakubem Krejčíkem český národní tým vyrazil do souboje s Itálií. Hadamczikova družina potvrdila roli favorita a vyhrála 6:0. Do sítě soupeře se postupně trefili Nedvěd, Novotný, dvakrát Čáslava, Hemský a výsledek zpečetil Erat.

Češi vstupovali do utkání s vizitkou jasného favorita. Předurčený status začali naplňovat od šesté minuty, kdy se poměrně šťastně díky odrazu puku od brusle prosadil Nedvěd. Jeho zakončení ještě musel schválit videorozhodčí. A stalo se tak - 1:0.

Za pět minut mohl navýšit naše vedení během přesilovky po Hemského pasu Novotný ve slibné pozici však přestřelil. Tentýž hráč však své předchozí selhání zakrátko napravil. Rychlou kombinaci zakončil úspěšně - 2:0. Tímto skóre také skončila úvodní třetina.

V prostředním dějství vsítili naši ještě o branku více. Nejprve při našem oslabení korunoval brejk Čáslava - 3:0. Za další čtyři minuty se "lišácky" prosadil Hemský, který obkroužil branku a zavěsil do Tragustovy klece - 4:0. Neuběhla ani minuta a ostrostřelec Čáslava vypálil pumelici, která se zastavila až v brance - 5:0.

Závěrečná dvacetiminutovka už se prakticky dohrávala jen z povinnosti. Český tým po Eratově zásahu finalizoval stav utkání na 6:0 a připsal si tak tři body. Nahodilé příležitosti Italů zlikvidoval gólman Štěpánek.

Národní tým nyní má den volna. Další zápasová zkouška ohněm ho čeká v neděli, kdy od 16:15 změří síly s Ruskem.

Česká republika - Itálie 6:0 (2:0, 3:0, 1:0)
Branky: 6. Nedvěd (Krejčí, Nakládal), 13. Novotný (Petružálek), 28. Čáslava (Tenkrát), 32. Hemský (Erat), 33. Čáslava (Petružálek, Koukal). 55. Erat (Krajíček), Rozhodčí: Johansson (SWE), Olenin (RUS) - Semionov (EST), Valach (SVK). Vyloučení: 4:6. Využití: 3:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 2753.

Česká republika: Štěpánek - Blaťák, Nakládal, Němec, Čáslava, Mojžíš, Krajíček, Krejčík - Michálek, Plekanec, Erat - Tenkrát, Krejčí, Hemský - Frolík, Nedvěd, Průcha - Koukal, Novotný, Petružálek - Kašpar.

Itálie: Tragust - de Marchi, Plastino, Marchetti, Fontanive, Johnson, Larkin, Hofer, Iori - Scandella, Tudin, Ansoldi - Egger, Rocco, Sirianni - Insam, Felicetti, Iannone - Edwardson, Bernard, de Toni.

Uvolněno i pro HokejPortal.cz
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář