Jdi na obsah Jdi na menu
 


MS 2012: Bratrovražedný souboj je tady, Češi změří síly se Slováky!

19. 5. 2012

Vyřazení dvou velkých favoritů turnaje se stalo senzací. Češi ve čtvrtfinále zlomili švédské prokletí Michálkovým gólem v poslední minutě střetnutí a zaskvěli se také Slováci, kteří pokořili zlomovým gólem Handzuše favorizovanou Kanadu. Nyní se přemožitelé Goliášů utkají v přímém souboji o postup do finále!

Favoritem Češi, Slováci však můžou překvapit

Konfrontace je prestižní záležitostí pro oba tábory. Do role papírového favorita je pasován český tým, nicméně dá se spíše očekávat vyrovnaná bitva. Slováci se na turnaji prezentovali kvalitními výkony. V úvodních dvou kláních sice nebodovali, ale jak s Kanadou, tak i s Finskem sehráli vyrovnanou partii.

Ve třetím vystoupení na turnaji přehráli Spojené státy americké a následně získali skalpy Kazachstánu, Běloruska a Švýcarska. I přes slabší výkon v klíčovém utkání o postup ze skupiny nakonec zdolali Francii.

Češi možná i s Kašparem, Slováci s Mikúšem

Český tým zajisté psychicky posílilo vítězství nad Švédskem, se kterým mělo v posledních letech výrazně negativní bilanci. Do zápasu náš celek vstoupí očekávaně s Jakubem Kovářem v brance. Žádné změny v sestavě ohlášeny dosud nebyly. K dispozici, jak už bylo dříve zmíněno, není zraněný zdeněk Kutlák. Otazník visí nad startem Lukáše Kašpara, kterého trápilo poranění svalu.

V médiích se spekuluje o tom, že Slovensko má z Česka komplex. „Nebudeme se dívat na to, co bylo, o žádném komplexu nemůže být ani řeč. Říká se český komplex, ale na to my nekoukáme. My jdeme vyhrát, šance jsou stejné na obou stranách,“ uvedl v rozhovoru pro deník Sport Branko Radivojevič. „Jsme na vítězné vlně a já věřím, že na ní ještě zůstaneme a ty dva zápasy dotáhneme,“ dodal nejproduktivnější útočník slovenského mužstva.

V sestavě slovenského mužstva by neměl chybět ani Juraj Mikúš, kterého ve čtvrtfinálovém střetnutí s Kanadou sestřelil Ryan Getzlaf. Tvrdý střet odnesl hbitý útočník "jen" pohmožděním stehenního svalu a dle posledních informací by měl do utkání zasáhnout.

Svěřenci trenéra Hadamczika se poprvé na šampionátu představí v Hartwall Areně. Právě do finské metropole se přesunul zbývající zápasový program šampionátu.

Bývalí spojenci mají jedno jisté. Na území pomyslného Československa poputuje cenný kov. Vítěz dnešního duelu má jistotu stříbra, poražený bude mít ještě šanci bojovat o bronz.

Poslední vzájemné zápasy ČR se Slovenskem na MS:

2011: ČR - Slovensko 3:2
2009: ČR - Slovensko 8:0
2007: ČR - Slovensko 2:3
2005: ČR - Slovensko 5:1
2003: ČR - Slovensko 2:4
 

Utkání pravdy začíná dnes v 17:30 v přímém přenosu ČT4 Sport.

Předpokládané sestavy:

Česká republika: Jakub Kovář - Nakládal, Blaťák, Čáslava, Krejčík, Mojžíš, Krajíček, Němec - Erat, Plekanec, M. Michálek - Frolík, Krejčí, Tenkrát - Hemský, P. Nedvěd, Koukal - Petružálek, Novotný, Průcha.

Slovensko: Laco - Baranka, Sekera, Sersen, Chára, Starosta, Vydarený - Handzuš, Kopecký, Rodivojevič - Šatan, L. Hudáček, Surový - Mikúš, Tatar, Miklík - Hovorka, Bližňák, Bartovič - Haščák.

Aktuální hokejové výsledky z MS 2012 můžete sledovat denně online - ZDE !

Hokej živě - přímé přenosy zápasů z MS 2012 můžete denně sledovat online - ZDE

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

pravidla

Lenka,19. 5. 2012 18:43

prosím o informaci, jaká jsou pravidla na MS. Pokud nad Slovenskem vyhrajeme, budeme zítra s Rusy hrát o první a druhé místo?
Nebo budeme hrát o první a třetí místo?
Díky za rozřešení manželského konfliktu.

Re: pravidla

Jarek,19. 5. 2012 18:52

Dobrý den, ano, v případě našeho vítězství budeme hrát finále s Ruskem o 1. místo - o zlato. Pokud prohrajeme, tak jsme druzí - máme stříbro.

Systém turnaje je sice trošku zvláštní (v případě čtvrtfinále), ale jinak je vše v klasickém formátu, který funguje už několik let. Poražení semifinalisté budou hrát o 3. místo. :)