Jdi na obsah Jdi na menu
 


MS 2011: Švédové přehráli Německo a v pátek vyzvou v semifinále Česko

11. 5. 2011

Hokejisté Švédska jsou druhým známým semifinalistou. Tým Tre kronor přehral ve večerním souboji Němce 5:2 a zajistil si tak další zápasou zkoušku šampionátu.

Švédům vyšel dokonale vstup do zápasu. Už po sedmadvaceti sekundách se i díky teči prosadil Thörnberg. Němci překvapivě brzy odpověděli, když se prosadil Barta. V první části se ještě za záda Endrase trefil Berglund - 2:1.

Ve druhé dvacetiminutovce Švédové zvýšili náskok dvěma dalšími brankami z holí Perssona a Erikssona. Němcům se podařilo Wolfem už jen snížit na 4:2. Pojistku výhry severskému celku zařídil svým druhým zásahem v duelu Thörnberg - 5:2.

Družina trenéra Martse si tak zajistila semifinálovou účast. V pátek 13. května vyzvou od 16:15 k odvetě naši reprezentaci.

Ve čtvrtek jsou na programu zbylé čtvrtfinálová klání. Od 16:15 bude bojovat Finsko s Norskem a večer od 20:15 bude k vidění prestižní bitva mezi Kanadou a Ruskem. Oba duely budou vysílány přímým přenosem na ČT4 Sport.

Průběžný vývoj můžete sledovat také v sekci Hokejové live výsledky.

Švédsko - Německo 5:2 (2:1,2:1, 1:0)
Branky: 1. Thörnberg (Berglund), 16. Berglund (Thörnberg, Fasth), 25. Persson (Nilsson, Ekman Larsson), 29. Eriksson (Rundblad, Nilsson), 49. Thörnberg (Berglund, Pääjärvi-Svensson) - 3. Barta (Mauer, Kink), 39. Wolf (Rankel, Holzer). Rozhodčí: Šindler (ČR), Rönn - Terho (oba Fin.), Semjonov (Est.). Vyloučení: 4:7. Bez využití. Diváci: 8 986.

Švédsko: Fasth - Gunnarsson, Petrasek, Rundblad, S. Kronwall, Fernholm, Erixon, Ekman Larsson - Thörnberg, Pääjärvi-Svensson, Berglund - Eriksson, Persson, Nilsson - Tedenby, Krüger, Silfverberg - Ericsson, Wallin, Backlund - Sjögren. Trenér: Pär Marts.

Německo: Endras - Krueger, Dietrich, Braun, Holzer, Lavallee, Hördler, Reul, N. Goc - Wolf, Hospelt, Rankel - Ullmann, P. Reimer, Müller - Gogulla, Tripp, Schütz - Barta, Mauer, Kink. Trenér: Uwe Krupp.

Čtěte také: MS 2011: Češi zničili americký sen, Jágrova hvězda zazářila hattrickem

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář