Jdi na obsah Jdi na menu
 


MS 2011: Republika je opět na nohou, Češi budou bojovat o finále opět proti Švédsku

13. 5. 2011

Už pouze minuty dělí všechny hokejové příznivce od začátku ostře sledované semifinálové bitvy šampionátu mezi Českou republikou a Švédskem. Konfrontace mezi oběma národními týmy ve vyřazovací fázi je už v posledních letech tradičním inventářem.

Tým Tre kronor patří ve výčtu k našim nejneoblíbenějším soupeřům. Styl švédského hokeje nám evidentně nesedí. Pozitivním faktem je však to, že jsme houževnaté seveřany dokázali porazit.

V paměti všech je bezesporu loňské semifinálové drama, kdy naše skomírající naděje oživil vyrovnávací gól Karla Rachůnka sedm sekund před koncem normální hrací doby. Český výběr nakonec utkání vyhrál v nájezdech a po finálové výhře si prožil nečekaný zlatý sen.

Švédové na turnaji dosud předváděli poměrně vyrovnané výkony. Nevyhráli pouze přestřelku s Norskem a těsně prohráli s Kanadou. Rozhodně je musí těšit, že se mezi poslední čtyřku dokázali probojovat už pojedenácté v řadě. Ve čtvrtfinále si v poměru 5:2 poradili s Německem.

Bitva proti Čechům bude pro ně mít velkou prestiž. Svému soupeři budou chtít vrátit porážku z minulého šampionátu. Klíčem k pokoření našeho týmu má být eliminace Jaromíra Jágra, který se tak nejspíše dočká velké pozornosti švédských hráčů.

Kouč Hadamczik do zápasu nemůže počítat s Martinem Havlátem, jehož trápí bolestivé zranění ramene. Ostatní hráči by měli být do střetnutí připraveni. Zápas začíná v 16:15.

ČEŠI DO TOHO!

! SLEDUJTE BITVU O FINÁLE V PŘÍMÉM PŘENOSU NA ČT4 SPORT !

PRŮBĚŽNÝ STAV BUDEME MAPOVAT I ZDE - HOKEJOVÉ LIVE VÝSLEDKY.

Očekávaná sestava ČR: Pavelec - K. Rachůnek, Z. Michálek, Židlický, Škoula, Krajíček, Čáslava, Němec - Jágr, Plekanec, Červenka - Frolík, Eliáš, M. Michálek - Voráček, Marek, Rolinek - Průcha, Novotný, Hubáček.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář