Jdi na obsah Jdi na menu
 


MS 2011: Kanonýr Růžička se nevešel do nominace na šampionát

27. 4. 2011

Krátce po skončení přípravného zápasu s Kanadou odtajnil trenér české hokejové reprezentace Alois Hadamczik seznam vyvolených, kteří budou hájit dres České republiky na blížícím se mistrovství světa. Aktuální, ale ne finální, soupiska čítá šestadvacet hráčů.

 

Na Slovensko odcestují tři brankáři, osm obránců a čtrnáct útočníků.

Hadamczik na tiskové konferenci prozradil, že do nominace se nevešli obránce Martin Ševc a útočníci Michal Vodrka a překvapivě také Martin Růžička. Osmapadesátiletý stratég své rozhodnutí o vynechání nejlepšího hráče extraligového play off odůvodnil přetlakem ofenzivy v týmu.

Do výčtu jmen však přibylo nové. Ze zámoří dorazí Michael Frolík. Útočník Chicaga patřil do širší skupiny hráčů, které Hadamczik na dálku sledoval. Lodivod Česka ještě nastínil, že bude čekat na vývoj série mezi Bostonem a Montrealem.

V dresu Bruins by mohli být k dispozici David Krejčí s Tomášem Plekancem. V Canadiens by nejspíš byl zájem o Tomáše Plekance a jednoho z defenzivního dua Roman Hamrlík – Jaroslav Špaček.

Nominace České republiky na MS 2011:

Brankáři: Ondřej Pavelec (Atlanta/NHL), Jakub Štěpánek (Petrohrad/KHL), Jakub Kováč (Č. Budějovice).

Obránci: Marek Židlický (Minnesota/NHL), Radek Martínek (N.Y. Islanders/NHL), Karel Rachůnek (Jaroslavl/KHL), Martin Škoula (Omsk/KHL), Ondřej Němec (Čerepovec/KHL), Lukáš Krajíček (Třinec), Jakub Nakládal (Pardubice), Petr Čáslava (CSKA Moskva/KHL).

Útočníci: Martin Havlát (Minnesota/NHL), Milan Michálek (Ottawa/NHL), Jakub Voráček (Columbus/NHL), Michael Frolík (Chicago/NHL), Patrik Eliáš (New Jersey/NHL), Jaromír Jágr, Roman Červenka, Petr Vampola (všichni Omsk/KHL), Petr Hubáček (Kometa), Petr Koukal (Pardubice), Jiří Novotný (Astana/KHL), Petr Průcha (Petrohrad/KHL), Tomáš Rolinek (Magnitogorsk/KHL), Jakub Klepiš (Ufa/KHL), Jan Marek (Mytišči/KHL).

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Růžička zpět

Ján Kintler,28. 4. 2011 15:32

Podle mně by měl Martin růžička hrát. Nevybral bych určitě Průchu, byl dost pomalý a nepřesný.