Jdi na obsah Jdi na menu
 


MS 2011: Češi prohráli se Švédskem 2:5 a čeká je bitva o bronz

13. 5. 2011

Národní tým svou semifinálovou misi nezvládl. Češi se sice dostali během druhé třetiny po brance Eliáše do vedení, ale do přestávky o náskok přišli. Švédové převzali roli lídra a drželi si potřebný náskok. Na Eliášův druhý gól kontrovali Berglundem, který pojistil výhru Tre kronor střelou do prázdné branky při naší power play.

Pro Čechy po první dvacetiminutovce hovořil poměr střel. Fasth musel zasahovat hned ve čtrnácti případech, zatímco Pavelec řešil devět pokusů. Blízko ke skórování byl Červenka, ale obrovitého gólmana Tre kronor překonat nedokázal. Na druhé straně zahrozil Berglund.

První radostný okamžik přinesla hned úvodní minuta druhé třetiny, kdy Eliáš perfektně usměrnil Michálkovu nabídku před branku. Česko - Švédsko v průběhu druhé třetiny 1:0! Bohužel za čtyři minuty bylo srovnáno. Vyloučení Červenky potrestal svým druhým palebným pokusem Berglund - 1:1.

Češi mohli vzápětí strhnout vedení na svou stranu. Eliáše v brejku rozhodil bránící bek a forvard New Jersey branku minul. Skórovat mohl i Plekanec, který rozezvučnil boční konstrukci branky. Závar tak Fasth ustál.

Druhý gól Švédů obstaral Backlund - 1:2. Posléze si vzali na ledě hlavní slovo rozhodčí, kteří poněkud nečekaně posoudili Rachůnkovo krátké sevření kotouče v brankovišti jako úmyslné a k naší nevoli nařídili trestné střílení. Eriksson mohl vedení soupeře navýšit, ale výborný Pavelec jeho úmysl přečetl. Češi ještě úspěšně přečkali dvojnásobné oslabení.

V závěrečné třetině severský tým definitivně utkání rozhodl. Ve 49. minutě zužitkoval přečíslení Ericsson - 1:3. A to ještě náš celek zachránila před čtvrtou pohromou po střele Silfverberga tyč. České příležitosti naráželi na obrovitém Fasthovi.

Následně se do ústředí pozornosti dostali rozhodčí, kteří po přísně nařízeném trestném střílení neodpískali evidentní faul na Rolinka, při čemž z brejku Švédové vsítili čtvrtý gól. Jiskřičku naděje vykřesal výborně hrající Eliáš, který snížil na 2:4. Hadamczik se v závěru pokusil se šesti muži v poli docílit další branky, ale po jedné ze ztrát puku rozjetý Berglund unikl Židlickému a dokonal českou zkázu - 5:2.

Švédové si tak zahrají o nejcennější kov. Českou družinu čeká v neděli souboj o bronzovou medaili.


Česká republika - Švédsko 2:5 (0:0, 1:2, 1:3)
Branky: 21. Eliáš (M. Michálek, Židlický), 55. Eliáš (Voráček) - 25. Berglund (Larsson), 36. Backlund (Sjögren), 49. Ericsson (Backlund), 53. Krüger (Tedenby), 60. Berglund (Petrasek). Rozhodčí: Burchell (Kan.), Reiber (Švýc.) - Šeljanin (Rus.), Terho (Fin.). Vyloučení: 4:1. Využití: 0:1. Diváci: 9285.

Česká republika: Pavelec - Z. Michálek, K. Rachůnek, Škoula, Židlický, Čáslava, Krajíček, Němec - Jágr, Plekanec, Červenka - Frolík, Eliáš, Průcha - Voráček, Marek, Rolinek - Průcha, Novotný, Hubáček - Vampola. Trenér: Alois Hadamczik.

Švédsko
: Fasth - Gunnarson, Petrasek, Rundblad, Kronwall, Fernholm, Erixon, Ekman Larsson - Thörnberg, Berglund, Pääjärvi - Eriksson, Persson, Nilsson - Tedenby, Krüger, Silfverberg - Sjögren, Ericsson, Wallin - Backlund. Trenér: Pär Marts.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Mistři

Lucka,13. 5. 2011 20:59

I přesto, že jsme prohráli, rvali jsme se jako lvi, jen to tam bohužel nepadlo. Budeme hrát o bronz a co? Nic. Pro mě už zlatou placku získali. Rvali se, hráli nádherný hokej a kvůli jedný prhře je nezatratím jako někteří z nás. Klobouk dolů klucííí, jste nejlepšííí ať s plackou nebo bez ní!!!!!!!!!!!!

ms. světa v hokeji

lucy,13. 5. 2011 19:54

češi jsou nejlepší fandím vám aý na ten zápas s finskem dopadlo špatně, 2-5. ale jinak jste jedničky ¨)

ach jo

hraba,13. 5. 2011 17:59

Do hajzlu prohráváme