Jdi na obsah Jdi na menu
 


MS 2011: Češi porazili Rusko 7:4 a slaví zisk bronzových medailí!

15. 5. 2011

Aktualizováno (+ video) - Svěřenci kouče Hadamczika dokázali splnit cíl dne. V ofenzivní bitvě přestříleli tým Ruska 7:4. Ústřední postavou našeho celku byla dvojice Roman Červenka - Petr Průcha. Prvně jmenovaný dal hattrick a Průcha se zaskvěl dvěma góly. Kapitán Tomáš Rolinek převzal bronzový talíř pro třetí nejlepší tým šampionátu a korunoval tak vítěznou bitvu.

Oproti původním předpokladům chyběl v sestavě Lukáš Krajíček. Obránce mistrovského Třince měl z posledního zápasu nastřelený kotník a do utkání tak nezasáhl. Z pozice sedmého beka se tak na jeho místo dostal Ondřej Němec. Na tribuně zůstal také zraněný Martin Havlát.

V průběhu první třetiny padlo pět gólů. Úvod však patřil aktivním Rusům. Radulova teč jen
o kousek minula Pavelcovu branku. Gól padl ale na druhé straně. Češi se dostali do brejku
a Červenkovu nabídku Plekancovi nešťastně usměrnil do vlastní sítě bránící Ťjutin - 1:0. Vedení mohl zvýšit Jágr, ale Barulin jeho pokus s vypětím všech sil betonem vytáhl. Rusové se tlačili
za vyrovnáním a toho také dosáhli. Během 10. minuty se shodnými pokusy prosadili Kovalčuk
a Kulikov - 1:2.

Náš celek rychlá ztráta vedení nezlomila už za dvě minuty se prosadil povedenou střelou Průcha. Do kabin šli přece jen spokojenější Rusové. Radulova ještě Pavelec vychytal ale
ze skrumáže se puk dostal ke Kovalčukovi a ten procedil puk do branky - 2:3.

I nástup do druhého dějství Čechům vyšel. Po třech minutách hry se z přečíslení prosadil podruhé v utkání Průcha. Obrovskou příležitost na zvýšení náskoku promarnil Plekanec.
Na druhé straně zahrozil zlý muž soupeře Arťuchin, který se buldočím stylem dostal až před Pavelce, ale na talentovaného gólmana nevyzrál.

Od poloviny zápasu byli Češi lepším týmem. Červenka dobruslil Aťjušova, který ztratil puk
a exslávistický forvard nájezd na Barulina zvládl úspěšně. Bekhendovou kličkou  vrátil našemu týmu vedení - 4:3. Nedaleko střeleckému úspěchu byl také Rolinek, jehož pokus orazítkoval břevno. Zajímavým momentem byl i střet Rachůnka s Arťuchinem, při kterém se doslova rozprášilo plexisklo. Po vynucené pauze si vzal opět slovo Červenka, jenž skvěle sklepl Plekancovu nabídku a zvýšil náskok na dvoubrankový. Rusové se ale nezvzdali a po dalším závaru Tarasenko vykřesal naději - 5:4.

Do třetího dějství tedy české družstvo nastupovalo s jednogólovým náskokem. Definitivní k.o. nasadil Rusům ve 47. minutě Marek - 6:4. Následně se česká družina více soustředila
na defenzivní činnost. Sborná marně bušila do našeho valu. Obránci úspěšně blokovali výpady soupeře a jistotu dodával také pohotový brankář Pavelec. Dvě minuty před závěrečnou sirénou pojistil český triumf napodruhé Plekanec a bylo rozhodnuto - 7:4.

Národní tým tak završil své úspěšné působení na turnaji, který korunoval osmi výhrami. Nebýt smolného pátku třináctého, kdy náš pokořili Švédové, tak mohla být naše cesta ještě úspěšnější.

V každém případě je nutné zmínit, že Česko zakončilo šampionát v pozici vítěze a se statusem nejlepšího mužstva. Za předvedené výkony patří našim hráčům velké poděkování.

Průběžný stav zápasů "Hokejové live výsledky".

Zápas o 3. místo na MS:

Česká republika - Rusko 7:4 (2:3, 3:1, 2:0)
Branky: 4. Červenka, 12. Průcha (Rolinek, Marek), 23. Průcha, 31. Červenka (Průcha), 36. Červenka (Plekanec), 47. Marek (Rolinek, Voráček), 59. Plekanec (Jágr, Červenka) - 10. Kovalčuk (Radulov, Ťjutin), 10. Kulikov (M. Afinogenov, Gorovikov), 19. Kovalčuk (Radulov, Zinovjev), 37. Tarasenko (Zinovjev, Kornějev). Rozhodčí: Kurmann (Švýc.), Lärking (Švéd.) - Děďulja (Běl.), Valach (SR). Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 9283.

Česká republika: Pavelec - Z. Michálek, K. Rachůnek, Škoula, Židlický, Čáslava, Němec - Jágr, Plekanec, Červenka - Frolík, Eliáš, M. Michálek - Voráček, Marek, Rolinek - Průcha, Novotný, Hubáček - Vampola. Trenér: Alois Hadamczik.

Rusko: Barulin - Aťjušov, Ťjutin, Kornějev, Grebeškov, Kalinin, Kulikov, Nikulin, Jemelin - Zinovjev, Radulov, Kovalčuk - Kuljomin, Arťuchin, Tarasenko - Ovečkin, Gorovikov, M. Afinogenov - Těreščenko, Zaripov, Morozov. Trenér: Vjačeslav Bykov.

Sestřih utkání - Česká republika - Rusko

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář