Jdi na obsah Jdi na menu
 


MS 2010: Česká republika je na nohou, reprezentace bude hrát o zlato!

23. 5. 2010

MS 2010: Letošní světový šampionát dnes napíše závěrečnou kapitolu svého příběhu. O tom, která země se stane jeho vítězem, rozhodne večerní duel České republiky a Ruska. O třetí místo se pak utká Švédsko s domácím Německem. Do dějiště mistrovství se vydal podpořit české hokejisty úspěchem nadšený prezident republiky Václav Klaus.

 

Obrovská vlna podpory poputuje na dálku i z celého území republiky. Český národ dostal po zásahu ničivých povodní novou možnost radosti. Lidé sledují hokejovou cestu k úspěchu a zpříjemňují si tak mnohdy špatné psychické rozpoložení. Stejně jako v sobotu, tak i dnes bude v Praze k dispozici velkoplošná projekce, která se po Václavském náměstí přesouvá na Staroměstské. Od 20:15 tak lidé mohou být součástí fanouškovského kotle, který požene své oblíbence k toužebné metě.

 

Hráči po velmi náročném střetnutí, které pocuchalo nervy nejednomu fanouškovi, po zásluze odpočívali a regenerovali tak síly na večerní bitvu o zlato. Poslední překážkou Růžičkova výběru je favorizovaný celek Ruska, který táhnou největší současné hvězdy sborné v čele s Ovečkinem, Malkinem, Dacjukem či Gončarem.

 

"Každý je k poražení, jde o jeden jediný zápas, stát se může cokoli," nastiňuje na oficiálním webu ČSLH potenciální možnost úspěchu hlavní kouč. "Rusové mají na papíře silné mužstvo. Ale my jsme v euforii, kluci jsou natěšení, chceme to dotáhnout do vítězného konce. Nemáme co ztratit," dodal Růžička.

 

Na dotaz, jaký program naordinoval svým svěřencům odpověděl očekávaným tvrzením. "Bylo by nenormální, kdyby se nehlásila únava. Hráči si musejí pořádně odpočinout. V neděli nepůjdeme na led, uděláme krátkou procházku, před cestou na zápas proběhne porada."

 

Trenéři se po utkání pustili do anaýzy hry svého protivníka z Ruska a samotní hráči trávili večerní chvíle s rodinou a příbuznými, kteří k nim před zápasem dorazili jako nová podpora.

 

Hokejové utkání roku je na programu ve 20:15 v přímém přenosu kanálu ČT2. Zbývá dodat jediné: Hoši, celá republika Vám přeje mnoho štěstí a drží palce, aby se zlatý sen stal skutečností! Češi do toho!

 

Zdroj: cslh.cz
  

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář