Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ústí krutě poznalo sílu Liberce

13. 9. 2007
ObrazekV další předehrávce Liberec přivítal na vlastním ledě nováčka z Ústí nad Labem. Zápas byl hrou kočky s myší. Po pěti minutách už domácí měli na střeleckém kontě dvě branky i samotný další vývoj zápasu ukázal, že hosté se budou ještě nějaký čas s extraligovým stylem hry srovnávat.



Premiéra se Ústeckým Lvům evidentně nevydařila. Stačil jen pohled na skóre po první třetině. Už s první vážnější šance Přikryl kapituloval, nicméně je nutné říct, že to byl nešťastný gól. Z dálky napřáhl Jiruš a letící puk se díky odrazu od některého z bránících beků doputoval do sítě. Tentýž hráč si gólovou radosz zopakoval za necelé tři minuty, kdy během přesilovky další tvrdou střelou rozstvítil červené světlo. Třetí zásah přidal dvě sekundy před koncem Čermák, jenž úspěšně dorazil Moravcovu střelu.

V třiadvacáté minutě bylo již na tabuli v kolonce domácí číslo čtyři. Další početní výhodu využil důrazný Klimenta. Hosté dostali v jednatřicáté minutě možnost dvojnásobné početní výhody a už po devíti sekundách jej využili díky poměrně pěkné kombinaci, kterou úspěšně zakončil Antoš - 4:1. Diváci viděli další dvě branky a k jejich radosti obě do sítě ústeckého brankáře. Úspěšnými se stali Zíb a Derner. Tři minuty před koncem ještě mohl zajistit sedmý gól Nedorost, ale své sólo nezužitkoval podle svých představ.

Bílí Tygři Liberec - HC Slovan Ústečtí Lvi 6:1 (3:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 2. Jiruš, 5. Jiruš (J. Moravec), 20. L. Čermák (J. Moravec), 23. Klimenta (Plodek), 53. Zíb (Novák), 56. Derner (Kočí) - 32. Antoš (Hořava). Rozhodčí: Homola - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 10:10, navíc J. Evan (Ústí nad Labem) 10 min. Využití: 4:1. Diváci: 5126.

Liberec: Hnilička - Žabka, Zíb, J. Moravec, Jiruš, Hunkes, Krstev, Derner, Kočí - V. Novák, Pabiška, S. Procházka - L. Čermák, Kašpařík, V. Nedorost - Klimenta, Plodek, Víšek - O. Hruška, Dušek, Špaček. Trenér: Dušan Gregor.

Ústí: Přikryl - Houdek, J. Evan, Zeman, P. Hořava, Pojkar, Zápotočný, Ficenc - Janků, Pazourek, Antoš - Heřman, Liščák, F. Mrázek - Šaffer, Špirko, Klimt - Hašek, Míka, Klobouček. Trenéři: V. Evan a M. Mach.

Zdroj: ČTK, foto: hcbilitygri.cz, edit: hokej.estranky.cz
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář