Jdi na obsah Jdi na menu
 


Souhrn 7. kola extraligy

30. 9. 2007

ObrazekPotvrdilo se to, co jsme předpokládali. Ve šlágru kola Slavia nadělila stříbrnému celku z uplynulého ročníku pořádný výprask v počtu sedmi branek. Budějovice se díky tříbodovému zisku opět dostaly do čela tabulky. Karlovy Vary vybojovaly dva body ve Zlíně. Plzeň porazila Litvínov v divoké přestřelce.

 

 

V Sazka aréně se uskutečnilo vynikající utkání a diváci, tedy hlavně domácí museli být nadmíru spokojeni. Bílí Tygři Liberec si poradili s Třincem a drží  za nejúspěšnější trojicí ligy. Sparta Praha porazila Kladno, ale utkání to pro ní nebylo snadné. Znojmo vybojovalo cenné dva body v Ústí a dalo aspoň částečně zapomenout na domácí selhání se Slavií.

 

HC Slavia Praha - HC Moeller Pardubice 7:3 (2:2, 4:0, 1:1)

 

Dlouhoočekávaný šlágr kola byl rozhodně tahákem pro diváky, kterých nakonec dorazilo přes sedm tisíc. A kdo přišel, tak rozhodně nelitoval. První třetina byla ale vyrovnaná. Už v první minutě se prosadil Hruška. Hosty ale rychlý gól na lopatky nepoložil a po třech minutách dali svou odpověd. Micka sice převážil misky vah na stranu Slavie, ale kanonýr Sýkora opět stav srovnal. Druhá část už byla zcela v režii domácích, kteří po dalších dvou gólech vyhnali Hyláka z branky. Ani jeho nástupce dlouho tlaku neodolával, do konce utkání kapituloval třikrát. Zcela zasloužené tři body Slavii udrželi ve hře o špici tabulky.

Branky a nahrávky: 1. D. Hruška (Tomica), 11. Micka (Rataj), 27. Žižka (Hlavačka), 28. Beránek (Tomica), 37. Bednář (Červenka), 37. Micka (Rataj), 56. Červenka (Bednář) - 4. Blažek, 19. P. Sýkora, 44. P. Sýkora. Rozhodčí: Minář - Padevět, Kis. Vyloučení: 9:7. Využití: 2:0. Diváci: 7068.

 

Bílí Tygři Liberec - Oceláři Třinec 4:2 (0:1, 2:0, 2:1)

 

Klíčem k výhře Tygrů byly bezesporu tři využité přesilové hry. Hosté však byli herně vyrovnaným soupeřem, ale výborného Hniličku překonali jen jednou. Jeho protějšek Čechmánek inkasoval dvakrát, a dokonce překvapivě se nechal vystřídat Vojtkem. Na ledě byla k vidění i potyčka, když Nedorost nejspíš nechtěně atakoval hostujícího brankáře. Definitivní rozhodnutí zápasu přinesla až závěrečná minuta, kdy Čermák pečetil výhru domácích do prázdné branky.

Branky a nahrávky: 29. Jiruš (Zíb), 29. Plodek (Klimenta), 44. Moravec (Jiruš), 60. L. Čermák - 9. Skořepa (Sekeráš), 53. Tomík. Rozhodčí: Rejthar - Lhotský, Pouzar. Vyloučení: 6:8. Využití: 3:1. Diváci: 4415.

 

Vítkovice Steel - Mountfield Č. Budějovice 1:2 (0:0, 0:0, 1:2)

 

Ve Vítkovicích byli k vidění pouhé tři branky, k nelibosti domácích fanoušků se dvakrát vlnila síť v Pruskově svatyni. Všechny góly padly až v závěrečné třetině. Trefili se Mertl s Hüblem a za domácí snižoval Hruška. Českobudějovičtí si připsali výhru, která je opět díky menšímu klopýtnutí Varů posunula na první místo tabulky.

Branky a nahrávky: 54. R. Hruška (Köhler) - 45. Mertl (Vydarený), 53. V. Hübl (Brabenec). Rozhodčí: Fraňo - Čížek, Prchal. Vyloučení: 8:9. Bez využití. Diváci: 3814.

 

Sparta Praha - Geus Okna Kladno 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)

 

Samotné utkání mělo být jasnou záležitostí pražského celku, neboť forma obou mužstev byla na úplně jiné hranici. Obhájce titulu se ale trápil v koncovce a výhra byla vydřená. Trefili se dvě největší osobnosti Petrové Ton s Nedvědem. Za Kladno se prosadil pouze Tenkrát. Nutno však říct, že i hosté si vytvořili několik slibných šancí, ale Duba odolal. Zatímco Sparta prodloužila svou vítěznou domácí sérii na čtyři zápasy, tak Kladno už pošesté neokusilo vítězný pocit.

 

Branky a nahrávky: 27. P. Ton (Vykoukal), 47. P. Nedvěd (Jan Hanzlík) - 29. Tenkrát (Patera). Rozhodčí: Homola - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. Diváci: 5176.

 

RI Okna Zlín - Energie Karlovy Vary 3:4 po SN

 

Původní záměr Okenářů měl jistě být odčinit úplný kolaps v Třinci. Vyšlo to je z části. Podstatně lepší výkon však stačil jen na bod. Ale nutno říct, že jim velkou čáru přes rozpočet udělal Grof, který dva minuty před koncem normální hrací doby stav zápasu vyrovnal a muselo se vstoupit do nepopulárního prodloužení, a potažmo až na nájezdy. Sólové umění zakončit zvládli lépe karlovarští a připsali si bonusový bod. Nicméně ztratili výsadní postavení v tabulce.

Branky a nahrávky: 31. Okál (Rachůnek), 35. Balán (R. Pšurný), 39. Leška (Balaštík) - 31. Kraft (Skladaný), 36. Kristek (Grof), 58. Grof (Duben), rozhodující nájezd Jiří Hanzlík. Rozhodčí: Jonák (Slov.) - Čech, Dřínovský. Vyloučení: 9:5, navíc Zubíček 5 min. a do konce utkání - Kraft 5 min. a do konce utkání, Dobroň na 10 min. Bez využití. Diváci: 3982.

 

Slovan Ústečtí Lvi - Znojemští Orli 2:3 v prodl.

 

Ústečtí hokejisté neměli k výhře daleko, ale zradila je koncovka. Úvodní gól obstaral Janků, soupeř však reagoval dvěma zásahy. Naději dal do hry domácích obránce Novotný. Prodloužení mohlo přinést pro nováčka větší klid, neboť nastoupili v početní výhodě, kterou vůbec využít nedokázali. Definitivní rozplynutí výhry zajistil pro lví příznivce Chmelíř, který zužitkovat ideální pas navrátilce Dopity.

Branky a nahrávky: 13. Janků (Pazourek), 56. A. Novotný (Pazourek) - 14. Tesařík (Erat), 47. Haman (Čachotský), 63. Chmelíř (Dopita). Rozhodčí: Šindler - Pešek, Šátava. Vyloučení: 5:5, navíc Zápotočný (Ústí) na 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 4932.

 

Lasselsberger Plzeň - Litvínov 6:5 v prodl. (2:2, 2:2, 1:1 - 1:0)

 

V Plzni byli diváci svědkem nesmírně vyrovnaného utkání. Domácí sice využili čtyři přesilové hry, a dokonce i oslabení, ale houževnatý Litvínov se nechtěl vzdát cenných bodů. Lasselsberger zbytečně si nechal vzít dvoubrankový náskok, který si vytvořil ve druhé třetině, zachránilo je až prodloužení a vítězný gól Divíška, na který už hosté reagovat nemohli.

Branky a nahrávky: 11. Ludvík (Vampola), 12. Šindel (Fabuš), 35. Ludvík (Vampola), 38. Dvořák (Fabuš), 43. Jasečko (Divíšek), 62. Divíšek (Vlasák) - 5. Trávníček (Kubinčák), 18. Jánský (Branda), 38. Reichel (Lukeš), 39. Machulda (Benda), 60. Kubinčák (Skuhrovec). Rozhodčí: Jeřábek - Guth, Křivský. Vyloučení: 6:11. Využití: 4:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4933.

 

Zdroj: ČTK, foto: ČTK (autor: Dan Krzywoň), edit: hokej.estranky.cz

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář