Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kometa má nové trenéry, na hlavní post usedne Jeřábek, pomáhat bude i Trličík a hříšník Lubina

30. 11. 2009

Jeden z otazníků okolo Komety Brno je nyní odtajněn. Mužstvo se pokusí nakopnout k lepším výkonům nová trenérská síla. Hlavním koučem bude Vladimír Jeřábek, jehož v pozici asistenta doplní Ladislav Lubina. Očekávaně zůstává i Mojmír Trličík. Informaci uvedly oficiální stránky klubu.

 

Jméno Vladimír Jeřábek bylo dlouhá léta spojeno s týmem Litvínova, kde produktivní útočník zažil mnoho úspěšných sezon. Během zahraniční štace si vyzkoušel i angažmá v Itálii. Před sezonou 1995/96 se vrátil do svého mateřského oddílu a vydatnou měrou přispěl k finálové účasti Chemiků v play off. I díky vydatnému bodovému kontu byl odměněn cenou pro nejlepšího veterána soutěže. Po následujícím ročníku ukončil profesionální kariéru a přesunul se na trenérskou lavičku.

 

V nejvyšší soutěži se představil i na velícím postu ve Vsetíně. Dobrou vizitku si udělal při svém působení v prvoligovém Hradci Králové, se kterým dokázal vyhrát základní část ligy. Posléze zavítal do Vrchlabí, ve kterém působil ještě na začátku letošního ročníku. Na tým však dolehla deka a po středečním debaklu s Třebíčí byl na základě neuspokojivých výsledků týmu prostřednictvím vedení odvolán.

 

Ladislav Lubina patřil k nejlepším útočníkům domácí soutěže. Svou kariéru spojil zejména s pardubickým klubem, ve kterém prožil nejlepší hokejová léta. V extralize odehrál 910 utkání a vstřelil 337 gólů. Svými výkony si často vysloužil pozvánku od reprezentačních trenérů. Zúčastnil se čtyř světových šampionátů, ze kterých si třikrát odvezl bronzové medaile (1990, 1992, 1998). Cenný kov stejné hodnoty pomohl vybojovat i na olympijských hrách v Albertville. Profesionální kariéru ukončil v roce 2006.

 

Svou novou kapitolu, kterou se stala  trenérská dráha, odstartoval v Chrudimi. Krátce se představil i v Pardubicích a naposledy vedl slovenské Nové Zámky. Bohužel je jeho jméno i synonymem dopravní nehody loňského roku, při které zahynul otec fotbalisty Vratislava Lokvence.

 

Kometa Brno má tedy k dispozici tři muže, kteří mají náročný úkol pokusit se dostat mužstvo na lepší výkonnostní úroveň. "Možností na výběr jsme měli více, ale jsem přesvědčen, že tahle trojice je pro Kometu nejlepší volbou," uvedl v rozhovoru pro oficiální stránky Komety majitel klubu Libor Zábranský. "Měli jsme své představy, oni je splňují. Oba byli volní, na nabídku kývli," navázal na slova svého kolegy z vedení současný sportovní manažer Jaroslav Medlík.

 

Nová trenérská dvojice byla dnes mužstvu představena a již zítra povede trénink. Obě nové tváře realizačního týmu se představí v ostré akci už v pátek, kdy Brno zavítá na led Kladna. Přinese další změna klíčový impulz a stabilizaci výkonů moravského celku? Čeká je těžká práce a zároveň zajímavá výzva.

 

Zdroj: hc-kometa.cz

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář