Jdi na obsah Jdi na menu
 


České hokejové hry: Češi excelentní ofenzivou v čele s Jágrem rozprášili Rusko

23. 4. 2011

Poprava Rusů. Tak lze ohodnotit výsledek snažení českých hokejistů v dnešním turnajovém klání. Svěřenci kouče Hadamczika s famózní diváckou podporou v hale Rondo přehráli Sbornou jednoznačně 6:3. Ústřední postavou zápasu byl Jaromír Jágr, který ke třem asistencím přidal i gólovou trefu završující triumf českých barev. Dvěma góly se blýskl obránce Radek Martínek.

Beznadějně vyprodaná hala Rondo hnala český tým k úspěchu už od úvodních minut. První vážnější šanci si ale připsali Rusové. Po chybě obrany musel únik Zaripova řešit gólman Pavelec.

Skóre se poprvé měnilo v závěru první třetiny, kdy se v početní výhodě prosadil po Jágrově nabídce Martínek - 1:0. Rusové se vrátili do hry na začátku druhé dvacetiminutovky, kdy se v úniku trefil Tarasenko - 1:1. Poté již opět mohla bouřit zaplněná hala. Dvojnásobnou přesilovku zužitkoval po další souhře Jágrovy formace Martínek. V pokračující výhodě jednoho muže v poli se za dalších osmadvacet sekund prosadil po Jágrově práci Červenka - 3:1.

Rusové se ještě připomněli Morozovem, který ve 30. minutě s pomocí tyčky překonal Pavelce. Česká odpověď přišla za pět minut, kdy Marek v brejku našel Voráčka a Košečkin inkasoval počtvrté - 4:2. Rusové byli nečekaným vývojem rozhozeni a svou nervozitu si začali vybíjet prostřednictvím faulů. Druhé dějství se tak dohrávalo ve vypjaté atmosféře.

Strhující tempo neupadalo ani v závěrečné dvacetiminutovce. Další českou extázi rozpoutal Novotný, který se ve vlastním oslabení dostal spolu s Voráčkem do přečíslení a rozvlnil síť popáté. Hráči Sborné se ještě snažili s nepříznivým stavem něco udělat, ale ani snížení Grebeškova už nic neřešilo. Královský šestigólový triumf korunoval hrdina duelu Jágr.

Rusové tak museli zkousnout potupnou porážku 6:3. V hledišti zákonitě vládla obrovská radost a český výběr se tak dočkal druhého vítězství na turnaji.

Zítra program Českých hokejových her ukončí národní tým duelem se Švédskem. Tre kronor mají před sebou ještě dnešní večerní severské derby s Finskem (19:00).

Česko - Rusko 6:3 (1:0, 3:2, 2:1)
Branky: 20. Martínek (Červenka, Jágr), 25. Martínek (Jágr), 25. Červenka (Jágr, Průcha), 35. Voráček (Marek), 51. Novotný (Voráček), 54. Jágr (Červenka) - 23. Tarasenko (Gorovikov), 30. Morozov (Nikulin, Kajgorodov), 53. Grebeškov. Rozhodčí: Lärking, Persson (oba Švéd.) - Barvíř, Blümel (oba ČR). Vyloučení: 7:9. Využití: 3:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 7200 (vyprodáno).

Česko: Pavelec - Rachůnek, Škoula, Němec, Čáslava, Martínek, Krajíček, Nakládal, Mojžíš - Jágr, Červenka, Průcha - Voráček, Marek, Rolinek - Klepiš, Vampola, Vondrka - M. Růžička, Novotný, Hubáček.

Rusko: Košečkin - Nikulin, Bělov, Aťušov, Birjukov, Kornějev, Grebeškov, Rylov, Jemelin - Morozov, Kajgorodov, Zaripov - Afinogenov, Těreščenko, Arťjuchin - Tarasenko, Gorovikov, Paršin - Žarkov, Burmistrov, Dadonov.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář