Jdi na obsah Jdi na menu
 


Češi v prvním duelu s Rusy naplno bodovali, Salák vychytal nulu

5. 2. 2015

První generálka před domácím mistrovství světa vyšla české hokejové reprezentaci výborně. S podporou karlovarského publika pokořila v rámci zápasového programu Euro Hockey Tour tým Ruska 3:0. Mezi střelce se zapsali Petr Koukal, Dominik Simon a Michal Vondrka.

 

Samotné utkání bylo prestižní zejména pro obránce Ondřeje Němce, který nastoupil v národním dresu přesně ke stému mezistátnímu zápasu a po právu si užil ovace "svého" publika. Vstup do utkání svěřencům trenéra Vladimíra Růžičky vyšel výborně. Po třech minutách se po Vondrkově nabídce prosadil Koukal a vedení bylo na světě.

 

Rusové hrozili zejména při brejcích, ale Salák v brance působil jistým dojmem. Pod druhý střelecký úspěch české družiny se podepsal veterán Ručínský, který získal u mantinelu puk a vyslal do akce mladíčka Simona. Ten se své příležitosti zhostil na výbornou a zvýšil vedení na 2:0.

 

Poslední gól Čechů a nakonec i celého střetnutí zajistil bek Kempný, jemuž se povedlo v úniku po Vondrkově pasu potřetí pokořit Šaryčenkova v brance soků. Naši si už duel pohlídali a zaslouženě si připsali tři body.

 

Další utkání s Ruskem čeká reprezentaci v sobotu 7. února, tentokrát se představí v pražské O2 aréně (od 13 hodin).

 

Česká republika - Rusko 3:0 (1:0, 2:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 3. Koukal (Vondrka, Gulaš), 33. Simon (Ručinský), 35. Vondrka (Kempný). Rozhodčí: Björk, Sjöqvist (oba Švédsko) - Lhotský, Suchánek. Vyloučení: 3:3, navíc Klesla 5 min. a do konce utkání - Timkin 5 min. Bez využití. Třetiny: 1:0, 2:0, 0:0. Diváků: 5985 (vyprodáno).

 

Sestavy:

Česká republika: Salák - Němec, Kolář II, Nakládal, Klesla, Zámorský, Čáslava, Ševc, Kempný - Simon, Sobotka, Ručinský - Adamský, Novotný, Smoleňák - Radil, T. Zohorna, Zaťovič - Gulaš, Koukal, Vondrka. Trenéři: Vladimír Růžička, Ondřej Weissmann a Jaroslav Špaček.

 

Rusko: Šaryčenkov - Višněvskij, Kiselevič, Ožiganov, Jakovlev, Grigorjev, Chafizullin, Gavrikov, Koledov - An. Popov, Loktionov, Glinkin - Sošnikov, Al. Popov, Kugryšev - Slepyšev, Tkačev, Lazarev - Timkin, Andronov, Fiščenko. Trenér: Oleg Znarok.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář