Jdi na obsah Jdi na menu
 


Německý brankář Müller prohrál bitvu s nádorem

22. 5. 2009

ObrazekHokejový svět postihla další tragédie. Ve věku pouhých osmadvaceti let zemřel jeden z nejlepších gólmanů německé ligy Robert Müller. Dlouholetý reprezentant prohrál boj s vážným onemocněním, které u něj lékaři zjistili před třemi lety. Nejtěžší ztráta tak postihla jeho rodinu a příbuzné, o svého lídra přišel i tým Kolína nad Rýnem a Německo tak zahalil smutek. Informaci přinesl server del.org.

 

Po vážném výsledku diagnózy podstoupil Müller operaci, při které mu lékaři odstranili část nalezeného zhoubného nádoru. Kompletní vyjmutí nebylo možné z důvodu hrozby poškození mozku. Populární gólman podstoupil chemoterapii a už za tři měsíce byl opět na ledě. S Kolínem se dostal až do finále play off domácí ligy a posléze hájil branku Německa na mistrovství světa. Během léta musel podstoupit další operaci, avšak v listopadu se opět dokázal vrátit ke svému oblíbenému sportu. O měsíc později se mu bohužel přitížilo a další comeback již nebyl možný. Dnešní dnem skončila životní etapa jednoho z nejlepších brankářů Německa poslední doby. Na jeho počest tým Kolína navždy vyřadí dres s číslem 80, který tak bude připomínat příběh jednoho bojovníka.

 

Robert Müller se narodil 25. června roku 1980 v Rosenheimu. V německé nejvyšší soutěži hájil barvy Rosenheimu, Mannheimu, Krefeldu, Duisburgu a naposledy působil u Žraloků Kolína nad Rýnem. Dlouhá léta patřil k základnímu inventáři národního mužstva, za které odchytal 127 utkání. Zúčastnil se osmi světových šampionátů a dvou olympijských her. V lize se dočkal dvou mistrovských titulů. V březnu roku 2009 byl zvolen do Síně slávy.

 

Foto: ksta.de

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář