Jdi na obsah Jdi na menu
 


Irbe ukončil kariéru

25. 7. 2008

ObrazekLotyšský brankář Arturs Irbe pověsil výstroj definitivně na hřebík. Jednačtyřicetiletý gólman tak uzavřel svou profesionální etapu života. Od hokeje však neodchází, neboť přijal nabídku trenéra brankářů v týmu Dinamo Riga.

 

 

 

Irbe svou kariéru začal právě v dresu zmíněného klubu a z něj se díky výborným výkonům dokázal probojovat až do reprezentačního týmu Sovětského svazu. V roce 1985 byl vyhlášen nejlepším gólmanem juniorského mistrovství světa a za pět let později se z ocenění radoval už v kategorii dospělých. V roce 1991 vyslyšel volání slavné zámořské NHL a upsal se týmu San Jose Sharks.

 

V dresu Žraloků si definitivní pozici brankářské jedničky vydobyl během třetí sezóny, kdy nastoupil do takřka rekordních čtyřiasedmdesáti zápasů. Tohle číslo překonal dokonce dvakrát, ale to už v dresu Caroliny Hurricanes, za kterou nastoupil v ročníku 2000/2001 dokonce v 77 duelech. V roce 2004 nejslavnější zámořskou ligu opustil a posléze se objevil ještě v Salzburgu, Rize a kariéru prakticky ukončil po loňském nevydařeném angažmá ve slovenské Nitře.

 

V Dinamě, ve staronovém působišti, tak bude spolupracovat se slovenskou trenérskou dvojicí Július Šupler - Miroslav Miklošovič. "Dohodli jsme se s tímto výborným gólmanem, že připravovat brankáře v klubech Dinamo i Riga 2000. Jeho bohaté zkušenosti můžou pomoct lotyšským týmům stát se lepšími," uvedl Vesturs Koziols, prezident Dinama.

 

Zdroj: DinamoRiga.eu

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář