Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hamburg získal Karalahtiho

25. 7. 2008

ObrazekAni poněkud kontroverzní minulost Jereho Karalahtiho neodradila vedení německého celku Hamburg Freezers, aby se s Finem dohodlo na spolupráci.  Třiatřicetiletý obránce podepsal s tamním klubem roční kontrakt.

 

 

 

Karalahti byl na konci devadesátých let objevem a potažmo také velkým příslibem finského hokeje. Vybojoval si pevné místo v reprezentaci Suomi a dočkal se i nejednoho úspěchu. V letech 1998 a 1999 byl zařazen do All Star týmu nejlepších hráčů mistrovství světa. Stejně jako většina hráčů, tak i ho po úspěšném období oslovila NHL.

 

S klubem Los Angeles Kings se dohodl na smlouvě. Výraznou stopu však v týmu nezanechal. Jeho maximem bylo šestnáct bodů v úvodní sezóně, přes hranici šestapadesáti zápasů v ročníku se i s ohledem na zranění nedostal. Po krátké zastávce v Nashvillu a roční pauze se vrátil do Helsinek. Letos v březnu byl odsouzen ke dvacetiměsícům  podmíněného trestu za  prodej drog. Svérázný obránce měl s podobnými látkami zkušenost již v minulosti, čímž si prakticky podkopal zpočátku velmi slibně se  rozvíjející kariéru.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář