Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čiernik chce opustit Německo, láká ho Kazachstán

29. 6. 2008

ObrazekKolín Haie možná přijde o jednu ze svých hvězd. Ivana Čiernika láká do svých služeb tým Barys Astana a sám hráč by rád změnil působiště. Slovenský útočník má sice s letošním finalistou ligy uzavřenou smlouvu až do roku 2011, ale vše nasvědčuje tomu, že dodržena nebude.

 

 

Představa hrát v nově vytvořené Kontinentální lize jednatřicetiletého hráče nadmíru láká a navíc již do médií avizoval, že pod trenérem Dougem Masonem již hrát nechce, pro neshody, které mezi oběma jsou. "Naše pohledy na hokej jsou odlišné. Pokud by odešel, potom bych rád dále hrál v Kolíně," uvedl pro tamní deníky Bild a Kölner Express zkušený útočník. Kouč Mason byl poměrně překvapený a k situaci se nechtěl vyjadřovat.

 

Astana, samotný zájemce, nabízí slovenskému reprezentantovi plat ve výši jedno milionu dolarů, což je podstatně více, než jaký příjem by měl v Německu. Vzhledem k tomu, že je Čiernik smluvně vázaný, tak by kazašský klub musel zaplatit odstupné ve výši 300 000 dolarů. V uplynulé sezoně zaznamenal v 56 zápasech 66 bodů (38 gólů+28 asistencí) a patřil k hlavním tahounům ofenzivy klubu. Další dny ukáží víc, avšak pobyt nejproduktivnějšího hráče mužstva se nejspíš chýlí ke konci.

 

Zdroj: Bild a Kölner Express

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář