Jdi na obsah Jdi na menu
 


Paul Kariya hráčem St.Louis

2. 7. 2007
ObrazekDalší z klíčových hráčů opustil potápějící se loď Nashvillu Predators. Špatnou ekonomickou situací sužovaný tým přišel o další hvězdu svého týmu. Kanadská hvězda se dohodla s "Bluesmany" na tříletém kontraktu. Regenerující tým tak získal po navrátilci Keithu Tkachukovi další výraznou ofenzivní star. Finančně si nejslavnější z rodu Kariyů přijde na 18 milionů dolarů.

Kariya byl devět let ikonou týmu Anaheim Mighty Ducks. Právě tam vytvořil jednu z nejúdernějších dvojic s Finem Selännem. Bohužel pro něj, v té době byl pro Anaheim větší úspěch zakletý. A tak se svým parťákem zamířil zkusit štěstí v Coloradu. Tým přeplněný hvězdami však kloudného triumfu nedokázal dosáhnout.

Poslední dva roky strávil v týmu Predátorů, kde si již získal potřebný prostor předvést své umění. Zajímavostí bezesporu je i fakt, že nevynechal žádné utkání. Nashvillská bilance tedy čítá 164 zápasů, 55 branek, 106 asistencí, což je rozhodně kvalitní produktivita. O hvězdu usiloval i tým Pittsburghu, ale St.Louis dostalo přednost.

Kariya už patří ke zkušeným forvardům. Během své již 12-ti leté zámořské kariéry stačil odehrát 821 zápasů a nasbírat 866 bodů (366+500). Jak se mu povede u nového zaměstnavatele si musíte počkat.

Zdroj: nhl.com, edit: hokej.estranky.cz
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář