Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lang posilou Chicaga

3. 7. 2007
ObrazekStatus volného hráče Robertu Langovi dlouho nevydržel. Druhý den po otevření dlouhoočekávané zámořské burzy si šestatřicetiletý útočník dohodl na spolupráci s Chicagem Blackhawks. Smlouva zní na dva roky s příjmem 8 milionů dolarů. Dosavadní působištěm litvínovského odchovance byl Detroit Red Wings, tam mu však nebyl nabídnut nový kontrakt, a tak byl převeden na trh hráčů.

V Chicagu by měl vytvořit úderné duo s Martinem Havlátem. Robert Lang zahájil svou zámořskou štaci v v roce 1992, kdy se po úspěšných olympijských hrách vydal do Los Angeles. Pravidelněji začal nastupovat o dva roky později. V sezóně 1996/97 se rozhodl vrátit do české extraligy a posílil řady pražské Sparty. Po bronzovém mistrovství světa vyslyšel vábení bostonských Medvědů a odešel zpět za oceán. U Bruins vydržel pouhé tři zápasy, když přišel klíčový trejd do Pittsburghu.

Právě v Pennsylvánii začal Lang naplno ukazovat své umění. Po boku hvězdného Jágra, štírka Straky a později i elegána Kovaljova vytvořil jednu z nejúdernějších formací ligy. Dluhy zdecimovaný Pittsburgh musel svou bídnou finanční situaci řešit uvolňováním svých největších klenotů. A tak tedy došlo i Langa. Ve Washingtonu se opět potkal s Jaromírem Jágrem a dokázal tak uživit osvědčenou spolupráci.

Šestatřicetiletý hráč působil u Rudých křídel od sezóny 2003-04, kdy jej klub získal z Washingtonu. Lang patřil pravidelně k nejproduktivnějším hráčům v týmu, ale poslední sezóna mu nevyšla zcela podle představ. Zejména v play off ztratil bývalý reprezenta své kouzlo.

Statistiky v NHL:

12 sezón, 799 zápasů, 213 branek, 368 asistencí, 581 bodů

Zdroj: nhl.com, edit: hokej.estranky.cz




 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář