Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jednička draftu Kane pod smlouvou

26. 7. 2007
ObrazekVedení Chicaga Blackhawks si zabezpečilo na další tři sezóny svůj klenot, který získalo jako první výběr draftu. Patrick Kane si přijde na jistý plat 875 tisíc dolarů, ale s výkonnostními bonusy se jeho finanční ohodnocení může vyšplhat až na 3,725 milionu dolarů.


Bývalá opora týmu London Knights v juniorské OHL tak oblékne dres Jestřábů. Kane nasbíral během 58 zápasů, z toho 62 branek a 83 asistencí, což celkem dává vynikajících 145 bodů. "Máme velmi mladý tým a on bude mít dost příležitostí, aby si u nás zahrál," uvedl krátce po draftu generální manažer Blackhawks Dale Tallon.

"Patrick je skvělý mladý hráč. Jsem rádi, že 13. září, kdy začínáme tréninkový kemp, začne jeho dlouhá a produktivní kariéra v dresu Blackhawks. Dostane šanci získat místo v kádru," konstatoval Tallon.

"Blackhawks se o mě i mou rodinu prvotřídně starají a těším se v tomto týmu na dlouhou a vzrušující kariéru," uvedla talentovaný hráč. "První krok teprve přijde v přípravném kempu, v němž se budu snažit získat místo v kádru," dodal.

Kane se v nejlepším světle předvedl i na uplynulém mistrovství světa dvacetiletých. Lídr amerického týmu pomohl k zisku bronzových medailí, v turnaji zaznamenal v sedmi zápasech devět bodů za pět branek a čtyři asistence.

Zdroj: ČTK, edit: hokej.estranky.cz


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář