Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jágr: Kariéru určitě zakončím na Kladně

18. 3. 2008

ObrazekJméno největší české hvězdy v NHL patří mezi nejžádanější témata v zámořských médiích. Poté, co utichly spekulace okolo možného přestupu šestatřicetileté ikony do jiného celku, tak nyní je v popředí téma Jágr a budoucnost.

 

 

 

New York Rangers, to je aktuální zaměstnavatel Jaromíra Jágra. Českému útočníkovi však po sezoně končí lukrativní smlouva a vzhledem k několika významným faktům je pravděpodobné, že jeho setrvání v Manhattonu se blíží ke konci. Klauzule kontraktu má velmi vysoké mety, které již ani při vší úctě k hráčským kvalitám nebude možno dosáhnout.

 

Čtyřicet nastřílených branek či čtyřiaosmdesát získaných bodů to jsou převysoká čísla, na kterých stojí a zároveň padá mnoho závěrů. Jágr během sezony doplácel na newyorský syndrom. Opěvovaný celek padal propastí a nechybělo mnoho a málem se stal nejhorším týmem soutěže. Vedení však evidentně nechávalo vše náhodě a ani se během přestupních termínů nepokusilo o větší zásah do sestavy povadlých hvězd. Aktuálně se Jezdci drží na příčce zajišťující play off, ale jistotu nemají žádnou. Náskok je zanedbatelný a největší konkurenti body sbírají.

 

Samotný Jágr je v otázkách na další vývoj kariéry zdrženlivý, a dokonce už pevně nehlásí, že chce zakončit zámořskou misi v dresu Rangers. "Nejsem si jistý, nevím, o tom jsem nepřemýšlel,“ uvedl. Jezdci mají příští ročník zahájit zápasem v Praze, sám hráč však k tomu staví vlažný postoj. Budu na něj koukat na internetu,“ řekl pro deník NY Daily News. V jednom má naprosto jasno. "Vím, kde chci zakončit svou hokejovou kariéru - je to v mém rodném městě. Česká liga není tak náročná jako NHL a mohu tam tedy hrát déle než v zámoří,“ dodal s jistým tónem. "Jestli se nestane nic špatného, tak se chystám dohrát v Kladně,“ upřesnil. Není ani tajemstvím, že Jágra láká i Rusko, kde se představil během zámořské stávky. Otázkou zůstává jestli ještě vycítí v NHL šanci nebo řekne dost. Vše se dostane to reálnější podoby v závislosti na výsledcích newyorského klubu.

 

Zdroj: NY Dailly news Foto: archiv

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář