Jdi na obsah Jdi na menu
 


Forsberga láká i Pittsburgh !

4. 9. 2007
ObrazekTrh s volnými hráči je takřka prázdný, ale stále se zde vyskytují poslední esa. Mezi ně bezpochyby patří i superstar první kategorie, švédský útočník Peter Forsberg. Čtyřiatřicetiletý hráč je nejžádanějším zbožím a není divu, že kolem něj krouží lasa mnoha celků. V minulém týdnu se k jim připojil i celek Pittsburghu Penguins!

Zájem Tučňáků potvrdil sám jejich generální manažer Ray Shero. Populární "Foppa" je v současnosti ve svém rodném Švédsku, kde se čerpá nové síly, neboť po další zdravotními problémy utrápené sezóně mu jich mnoho nezůstalo. V uplynulé sezóně odehrál v dresu Nashvillu pouhých 57 zápasů, a to také bylo jedním z důvodů proč nepodepsal po skončení ročníku nový kontrakt.

Podle dostupných informací to vypadá, že Forsberg zahájí sezónu v MODO a v průběhu prosince oznámí případný návrat do NHL. Na toto sdělení budou čekat všichni manažeři z klubů, kteří podali oficiální nabídku. Do médií tedy prosákly zvěsti, že nejvíce se o hráče zajímají tyto kluby: Anaheim Ducks, Buffalo Sabres, Edmonton Oilers, New York Islanders, Detroit Red Wings, Ottawa Senators, Vancouver Canucks, Philadelphia Flyers, Colorado Avalanche, Nashville Predators a naposled i Pittsburgh Penguins.

Podle spekulací se největší šance dávají Coloradu a Philadelphii, kde už Švéd působil, nicméně nic není rozhodnuto a všechno se samozřejmě bude odvíjet o útočníkova zdravotního stavu. Po operaci kotníku již sehrál několik exhibičních zápasů a vypadá to, že by měl být v pořádku. Který klub nakonec získá tento klenot si musíme počkat, v každém případě se bude jednat o velký comeback.

GM Shero nyní jedná s dalším volným hráčem. V hledáčku se ocitl obránce Danny Markov. Ruský bek by spadal do koncepce trenéra Michela Theriena, jenž by jej rád viděl po boku krajana Sergeje Gončara. Údajně mu již byla předložena dvouletá smlouva.

Zdroj: Aftonbladet.se, edit: hokej.estranky.cz



 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář