Jdi na obsah Jdi na menu
 


Šok ! Martin Čech tragicky zahynul !

6. 9. 2007
ObrazekJeště neutichly smutné řady fanoušků po úmrtí fotbalového trenéra Vlastislava Marečka a už naším sportovním světem plouží další tragédie. Dnes v odpoledních hodinách zemřel na následky těžké autonehody jeden z nejlepších obránců domácí soutěže pardubický Martin Čech.


Smutná událost se stala o půl třetí, když se elitní bek Moelleru vracel z tréninku domů do Havlíčkova Brodu. Inkriminované místo bylo na silnici mezi Čáslaví a Golčovým Jeníkovem. Nehodu způsobilo nepříznivé počasí, které zapříčinilo mokrou vozovku. Bohužel díky ní dostal Čechův automobil Škoda Octavia smyk a přejel mimo vozovku, narazil do dopravní značky a betonového mostku.

Jeho zaměstnavatel zcela očekávaně zrušil původně plánovaný přípravný zápas s celkem Třebíče. "Martin bohužel zemřel při převozu do nemocnice po těžké dopravní nehodě," komentoval neštěstí manažer klubu Zbyněk Kusý. Sportovní kariéra i život Martina Čecha se bohužel zastavila v jedenatřiceti letech. Havlíčkobrodský hokej přichází o jednoho z nejlepších odchovanců. Fanoušci ztrácí svého oblíbence, ale nenahraditelnou ztrátu hlavně utrpěla jeho manželka s teprve dvouletou dcerkou Viktorií. V šoku jsou i jeho příbuzní, kamarádi a spoluhráči, je to opravdu velké neštěstí.

Do naší nejvyšší soutěže nakoukl v sezoně 1993/94 v dresu Zlína, poté se přesunul do Plzně a pak z Kladna zamířil do zahraničí. Finsko a Rusko byly bezesporu pro nadějného obránce velkou zkušeností. Ve Finsku nastupoval za týmy Jyväskylä a Lahti, v ruské superlize za slavný Magnitogorsk, Novosibirsk a Ufu. Do O2 extraligy se vrátil v minulé sezóně, když navlékl dres Pardubic. Zcela po právu se zařadil mezi nejvytěžovanější obránce klubu, kvalitními výkony opět upoutal pozornost reprezentačního trenéra. V domácí soutěži odehrál sedm sezon, při níž absolvoval 261 utkání a do svých statistik si připsal 74 bodů za 20 branek a 54 přihrávek. Reprezentační dres oblékl v 31 mezistátních zápasech a vstřelil jednu branku.

Upřímnou soustrast celé jeho rodině, kamarádům a všem pardubickým fanouškům.

Zdroj: ČTK, edit: hokej.estranky.cz




 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář