Jdi na obsah Jdi na menu
 


V přímém souboji o play off se utká Vrchlabí s Berounem

6. 2. 2010

Druhá nejvyšší domácí soutěž dnes završí šestačtyřicátým kolem svůj základní program. Jistotu své budoucnosti už má drtivá většina týmů. Jediným otazníkem zůstává poslední pozice zajišťující účast ve vyřazovacích bojích. Tajenku rozluští přímá bitva dvou adeptů. Téměř odepsaný tým Medvědů může dotáhnout svou cestu touhy k samotnému cíli, překoná úspěšně nástrahy ve Vrchlabí?

 

Střetnutí Berouna ve Vrchlabí svou důležitostí zastíní očekávanou řežbu dvou nejúspěšnějších týmů Ústí a Chomutova. V bitvě mužstev ze spodních pater tabulky půjde o hodně. Postupová matematika je jasná. Domácím stačí k zajištění klíče k branám předkola play off jediný bod. Hosté jsou ve složitější situaci. Na svého hlavního protivníka ztrácí dva body a ke směrovce další cesty jim pomůže jedině vítězství v základní hrací době.

 

Pozornost bude upřena i na střetnutí Šumperku s Olomoucí. Hosté na svého dnešního soupeře nemají dobré vzpomínky. Psal se devátý leden aktuálního roku a Mora po úvodní třetině vedla nad svým rivalem 3:0 a vypadalo to, že svůj náskok v poklidu navýší. Stalo se však to, co nikdo nečekal. Domácí přestali být aktivní a Draci utkání proměnili ve svou exhibici. Porážka Olomouce 3:7 se zapsala do paměti mnoha osob jako prapodivné utkání. Odčiní hráči hanáckého klubu ostudné fiasko?

 

ZÁVĚREČNÝ PROGRAM NADSTAVBOVÉ ČÁSTI SOUTĚŽE:

(9.) Sportovní klub Kadaň - (10.) HC Rebel Havlíčkův Brod (17:00)

Oba kluby jsou na tom bodově stejně a o jistotu předkola vyřazovacích bojů už přijít nemůžou. Ve hře tak zůstává lepší tabulková pozice v podobě elitního osmého místa. Domácí mají se soupeřem horší bilanci, vyrovnají dnes pomyslné misky vah?

Tip: 10

 

(15.) Salith Šumperk - (3.) HC Olomouc (17:00)

Trenér i hráči olomouckého mužstva mají cíl v podobě vítězství zcela jasný. Vzájemné zápasy obou soupeřů vůbec nenasvědčovaly tomu, že spolu hraje třetí nejlepší tým a ten poslední. Nevýrazný herní projev Olomouce a překvapivé porážky vzbudily mnoho spekulací a ty by chtěli samotní hráči očekávaně utnout. Šumperk potřebuje každý bod, což nastiňuje mnohé, ale Olomouc si nechce nechat opět pošpinit svou pověst. Utne družina Kohoutů očekávanou snahu domácího výběru?

Tip: 02

 

(2.) KLH Chomutov - (1.) HC Slovan Ústečtí Lvi (17:30)

Druhý z magnetů kola bude i bitvou dvou elitních střelců. V domácím dresu se představí prakticky již jistý vítěz kanadského bodování Radek Duda, který zároveň ještě bojuje o korunu krále střelců. Chomutovský forvard zatím ztrácí dva přesné zásahy na jihlavského snipera Daniela Hodka. Totéž manko má i Pavel Janků. Chomutov doma letos se Lvy neprohrál a zajisté bude chtít tuhle skutečnost potvrdit.

Tip: 1

 

(7.) SK Horácká Slavia Třebíč - (8.) HC Benátky nad Jizerou (17:30)

Třebíč by ráda v posledním zápase vyrovnala poměr úspěchů ve vzájemných střetnutí. Benátečtí dokázali na ledě Horácké Slavie vyhrát po samostatných nájezdech a zajisté by si chtěli radost zopakovat. U srdce je hřeje i poslední střetnutí z osmatřicátého kola, kdy zvítězili přesvědčivě 4:0. Hosté ani v případě výhry nemůžou svého soupeře v tabulce přeskočit, ale je naopak při bodové ztrátě můžou sesadit hned tři mužstva. Uhájí rezerva extraligového Liberce osmou pozici?

Tip: 1

 

(6.) Orli Znojmo - (14.) HC Chrudim (17:30)

Chrudim ještě několik kol před koncem bojovala o šanci na klidné play off, ale průběžné výsledky ostatních týmů jim cestu k úsvitu naděje definitivně uzavřely. Orli by rádi své fanoušky potěšili výhrou a pojistili si tak možnost případného tabulkového vzestupu.

Tip: 1

 

(12.) HC Vrchlabí - (13.) HC Berounští Medvědi (18:00)

O důležitosti utkání bylo sděleno již hodně. Pro oba kluby to bude zkouška fyzických i psychických sil. Utkání rozhodne, který z týmů bude hrát o kartu úspěchu.

Tip: 10

 

(11.) Hockey Club Tábor - (5.) HC Dukla Jihlava (18:00)

Nováčka tlačí k úspěchu meta zisku osmého místa, která zaručuje výhodu úvodních zápasů série na vlastním ledě. Bodová matematika táborských Kohoutů zní následovně. Porazit Jihlavu, potom držet palce Kadani, která musí získat výhrou nad Havlíčkovým Brodem dva body a spoléhat na klopýtnutí Benátek na ledě Třebíče. Poté by již hrála Táboru do karet rozhodující kritéria o vzájemných zápasech s tabulkovými sousedy.

Tip: 02

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář