Jdi na obsah Jdi na menu
 


Preview: Vykřesá ještě Šumperk jiskřičku naděje?

30. 1. 2010

Druhá nejvyšší domácí soutěž graduje do posledních tří kol a obzory mnoha týmů můžou být po dnešním sérii zápasů opět o něco ostřejší. Jednoznačným šlágrem kola bude střetnutí Hradce Králové s Olomoucí, což bude přímým soubojem o třetí místo v tabulce. Oslabený Šumperk bude proti Havlíčkovu Brodu bojovat o poslední naději záchrany.

 

Důležitý zápas čeká rovněž hráče Berouna. Medvědi ztrácí na aktuální dvanácté Rebely čtyři body a případná ztráta by se nejspíš rovnala konce nadějí na účast v play off. Jihlavu, která toužebně vyhlíží pátou příčku tabulky, čeká těžká zkouška na ledě Chomutova. Takřka ve stejné pozici bude i Třebíč, jenž na domácím ledě poměří síly s Ústeckými Lvy. Orli budou hájit sedmou pozici proti Benátkám a Chrudim se pokusí vydolovat z Tábora další pojistkový bod záchrany. Zápasové volno bude mít tentokrát Vrchlabí.

 

DNEŠNÍ ZÁPASOVÝ PROGRAM:

(10.) Sportovní klub Kadaň - (13.) HC Berounští Medvědi (17:00)

Kromě papírových tří bodů s Havířovem nejsou poslední výsledky Kadaně příliš pozitivní. Porážka v Ústí a domácí klopýtnutí s Olomoucí se příliš rozebírat nemusí, avšak mrzí bodová ztráta s Benátkami. Čtyřbodový náskok na třináctý Beroun není nikterak významný, což nedá mužstvu potřebný klid. Hosté ještě myšlenky na vyřazovací boje nevzdali a právě tohle střetnutí může situaci nastínit do zřetelnějších obrysů. Domácím stačí k jistotě vítězství, což bude ta hlavní meta.

Tip: 10

 

(15.) Salith Šumperk - (12.) HC Rebel Havlíčkův Brod (17:00)

Draci se již museli smířit s účastí v nepopulárním play-out, avšak i přes status odsouzeného se očekávaně budou prát o sebemenší jiskřičku naděje. Bohužel jim už nepomůžou dvě největší ofenzivní hvězdy. Davidu Moravcovi skončilo hostování a zamířil do Liptovského Mikuláše a kabinu opustil i nejproduktivnější hráč klubu Jiří Hašek, jehož nakonec nezlákalo Kladno, ale Dukla Trenčín. Týmu přišla na pomoc havířovská trojice Michal Velecký, Marek Haas a Adam Červenka. Hostům stačí k dosažení klíče k branám vyřazovacích bojů získat v posledních zápasech čtyři body. Status favorita je poměrně jasný, vše může narušit pouze houževnatost domácího výběru.

Tip: 02

 

(2.) KLH Chomutov - (6.) HC Dukla Jihlava (17:30)

Jihlavští by rádi navázali na aktuální slušnou čtyřzápasovou sérii, ze které dokázali vytěžit už deset bodů. Touha bodovat na ledě jednoho z největších favoritů soutěže je více než velká. Hostům ani dnes nepomůže obránce Marek Chvátal, jenž po otřesu mozku nedostal od lékařů povolení k zápasové zátěži. Poslední zápas u Ježků odehraje nejspíš Petr Haluza, jenž se má opět hlásit v kabině Olomouce. Dukla má status druhého nejméně inkasujícího týmu na ledě soupeřů, což jim vždy dává šanci případného bodového úspěchu. Bitva bude i předčasným soubojem dvou nejproduktivnějších hráčů ligy. Ostře sledovanými muži budou tedy Radek Duda a Daniel Hodek. Ocenění krále bodování je nejspíš už v moci chomutovského forvarda, ale titul krále střelců je stále ve hře. Podaří se Hodkovi našlápnout ke gólovému úniku, který nasměruje Duklu na šest let zaprášenou cestu vedoucí k triumfu?

Tip: 02

 

(5.) SK Horácká Slavia Třebíč - (1.) HC Slovan Ústečtí Lvi (17:30)

Horácká Slavia si již s předstihem zajistila účast v play off a nedávno také ještě bojovala o možnost získání a udržení čtvrté pozice, která by zaručovala přímý čtvrtfinálový vstup. Aktuální osmibodová ztráta na Hradec Králové už vidinu snu definitivně smazává, a tak se veškeré úsilí směřuje na zachování páté pozice a zlepšení výkonnosti. Třebíč své dva poslední zápasy prohrála a další neúspěch by se mohl rovnat pádu o jednu příčku. Trenér Jaromír Šindel může nadále počítat se službami útočníků Vladimíra Stejskala a Tomáše Roda, kterým bylo prodlouženo hostování. Těšit ho může zejména návrat lídra ofenzivy Lukáše Nahodila, který se do sestavy vrací po zdravotní indispozici. Ústí si může v posledních duelech ladit taktickou herní stránku, neboť už má s velkým předstihem své pozice předem pojištěné. V jejich sestavě by se měl objevit i Miloslav Gureň, jehož služby do konce sezony oželeli v Litvínově.

Tip: 10

 

(7.) Orli Znojmo - (9.) HC Benátky nad Jizerou (17:30)

Domácí se po týdnu vrátí do zápasového kolotoče. Tříbodová jistota papírového duelu s Havířovem přišla týmu ku prospěchu. Trenér Milan Kastner už může počítat s Radkem Hamanem, jenž se po zranění vrací do utkání po dlouhých osmi týdnech. Orli po fantastickém představení v Olomouci sahali po triumfu i proti Ústí, avšak nakonec jim štěstí nepřálo. Znojmo ještě může pomýšlet i na pátou příčku a jistě bude chtít ještě své soupeře potrápit. Benátky mají rovněž možnost díky bodové vyrovnanosti ještě s pořadím zamíchat. Ve středu hosté ukončili čtyřzápasovou sérii bídy a budou chtít na úspěch opět navázat.

Tip: 1

 

(4.) HC VCES Hradec Králové - (3.) HC Olomouc (18:00)

Preview v samostatném článku.

Tip: 02

 

(8.) Hockey Club Tábor - (14.) HC Chrudim (18:00)

Tip: 1

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář