Jdi na obsah Jdi na menu
 


Preview: Do Olomouce přijíždí Třebíč, seskupí domácí síly k požadovanému úspěchu?

2. 12. 2009

Výkony olomouckých hokejistů jakoby ztrácely lesk. Mužstvo prohrálo poslední dva zápasy a zpočátku pevná bronzová pozice se už otřásá v základech. Hanáci nedokázali vyhrát z posledních pěti zápasů žádný v normální hrací době, což je významným varováním. Přerušení nepříznivé série je zásadním bodem programu, podaří se splnit cíl?

Při pohledu na aktuální tabulku už musí všechny olomoucké fanoušky mrazit v zádech. Moru drží na třetí příčce před Hradcem Králové pouze lepší skóre. Výhodou může být ještě nedělní dohrávka s Chomutovem, v té by však potřebovali domácí Kohouti uspět. První překážkou k odrazu k lepším výsledkům je středeční utkání s Třebíčí.


Hosté z Vysočiny se aktuálně pyšní dobrou formou. Tým přesvědčivě vyhrál v obou předchozích kolech soutěže a navíc svá vystoupení korunoval vysokým střeleckým účtem (8:4 ve Vrchlabí a 6:2 s Berounem – pozn. autora). Mužstvo táhne v životní formě hrající Petr Obdržálek, který s jednatřiceti body už vládne kanadskému bodování celé ligy.  Výborně mu sekunduje i Lukáš Nahodil, jenž je s dvanácti góly nejlepším střelcem týmu a elitní formaci doplňuje s dvaadvaceti body Marek Laš.


V brance Třebíče dostává přednost zkušený Jakub Lev, ale ani náhradník Tomáš Štůrala výkonnostně zdaleka nezaostává. Mužstvo se drží na šesté pozici se ztrátou pouhého jednoho bodu na pátou Jihlavu. Na ledě soupeřů dokázali svěřenci trenéra Jaromíra Šindela během dvanácti výjezdů vybojovat osmnáct bodů. Třebíčanům se venku nadmíru dařilo zejména v úvodní třetině soutěže.


Od poloviny uplynulého měsíce lze olomoucké výkony označit jako tápání. Chrudim a Jihlavu dokázali Hanáci porazit až v prodloužení. Doma tým prohrál v nastaveném čase s Havlíčkovým Brodem a výjezdy do Znojma a Kadaně skončili nulovým bodovým ziskem. Střelecká smůla padla na stále ještě nejlepšího kanonýrka klubu Martina Davídka, výkyvy formy zle pošramotily jistotu gólmana Štefana Žigárdyho a nejistota se projevila i v celkovém herním projevu Mory.
První letošní vzájemné měření sil dopadlo lépe pro Olomoučany, kteří se v jedenáctém kole radovali po výhře na samostatné nájezdy. Po dvou brankách se prosadili Martin Davídek s Michalem Černým a rozhodující zásah zajistil Petr Polodna.


Skoncuje Mora se svými nepřesvědčivými výsledky? Utkání začíná zítra od 18 hodin na zimním stadionu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář